Aerodrom Niš: Planirani smo u Budžetu, visinu ulaganja ne znamo 1Niški aerodrom "Konstantin Veliki" Foto: EPA/ ĐORĐE SAVIĆ

Javno preduzeće aerodrom Niš demantovalo je za Radio Slobodna Evropa (RSE) navode po kojima u 2019. godini neće biti ulaganja u aerodrom u tom gradu, 230 kilometara južno od Beograda.

“Ta informacija nije apsolutno tačna, prema našim saznanjima aerodrom je planiran u budžetu, konkretne podatke i visinu ulaganja u ovom momentu ne znamo, brojkama ne raspolažemo”, kaže za RSE portparolka niškog aerodroma “Konstantin Veliki” Ivanka Stanisavljević.

Sa 11 evropskih destinacija, 22 leta nedeljno, dva inostrana loukost prevoznika i jednim nacionalnim, niški aerodrom dostigao je rast od 300 odsto, postao respektabilan u regionu i alternativa najbrže rastućem, beogradskom Aerodromu Nikola Tesla, a u trenutku kada je država odlučila da ga preuzme saopšteno je da je u 2017. ostvario rekord sa više od 300.000 putnika.

Skupština Grada Niša je, uprkos višemesečnoj polemici i intenzivnim protestima dela građana, 22.juna ove godine donela odluku da niški aerodrom „Konstantin Veliki“ bude predat državi na upravljanje, bez ikakve naknade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari