Akcija NIS-a 39,97 dinara bruto 1Foto: NIS

Skupština akcionara NIS donela je odluku o rapodeli dobiti za 2018. godinu, po kojoj će akcionarima na ime dividende biti isplaćeno 6.517.524.188 dinara, odnosno 39,97 dinara po akciji bruto.

U saopštenju se navodi da je ovo sedma godina zaredom u kojoj će NIS na ime dividende isplatiti 25 odsto prošlogodišnje neto dobiti Društva. Neto dobit NIS a.d. Novi Sad u 2018. godini iznosila je 26.067.489.000 dinara.

U saopštenju se navodi da će dan i postupak isplate dividende akcionarima odrediti Odbor direktora.

Za revizora Finansijskih izveљtaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2019. godinu izabrano je društvo „PricewaterhouseCoopers d.o.o. Beograd“.

Na sednici Skupštine su za članove Odbora direktora imenovani Vadim Jakovljev, Kiril Tjurdenjev, Sergej Papenko, Anatolij Černer, Aleksej Jankevič, Aleksandar Krilov, Danica Drašković i Dejan Radenković.

Za nezavisne članove Odbora direktora imenovani su Aleksandar Čepurin i Olga Visocka. Za predsednika Odbora Skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara NIS je imenovan Zoran Grujičić, dok su za članove tog Odbora imenovani Dragan Bračika i Aleksej Urusov, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari