Na prošlonedeljnom trgovanju na Banjalučkoj berzi, ostvaren je promet od oko 28 miliona KM (kroz 6.473 transakcija). Od prometa akcijama na berzanskoj kotaciji PIF ostvareno je nešto više od 10 miliona KM ili 35,14 odsto od ukupnog prometa. Berzanski indeks Republike Srpske BIRS dobio je na vrednosti 12,56 odsto.

Na prošlonedeljnom trgovanju na Banjalučkoj berzi, ostvaren je promet od oko 28 miliona KM (kroz 6.473 transakcija). Od prometa akcijama na berzanskoj kotaciji PIF ostvareno je nešto više od 10 miliona KM ili 35,14 odsto od ukupnog prometa. Berzanski indeks Republike Srpske BIRS dobio je na vrednosti 12,56 odsto. Indeks fondova FIRS ostvario je rast vrednosti od 7,7 odsto, dok je indeks za preduzeća iz sistema Elektroprivrede RS ERS10 porastao za 8,63 odsto.
Od akcija na berzanskoj kotaciji najveći promet imale su akcije Telekoma Srpske – vrednost prometa premašila je šest miliona KM. Prosečna cena akcija Telekoma Srpske ostvarena na trgovanju u petak bila je 3,15 KM, što je za 17,54 odsto više u odnosu na kraj prethodne sedmice. Od akcija na berzanskoj kotaciji – kotacija PIF najveći promet zabeležile su akcije Euroinvestment Fonda – više od 2,4 miliona KM, a došlo je i do rasta cene akcija Euroinvestment Fonda za 7,9 odsto i na trgovanju u petak ove akcije imale su prosečnu cenu od 79,72 KM po akciji.
Prošlonedeljni dobitnik među fondovima su akcije PIF Jahorina Koin čije su akcije porasle za 25,68 odsto i na trgovanju u petak njima se trgovalo po prosečnoj ceni od 11,50 KM po akciji. Od akcija na slobodnom berzanskom tržištu najveći promet ostvarile su akcije Rafinerije Nafta a.d. Bosanski Brod, čija je cena skočila za 23,70 odsto. Na prošlonedeljnom trgovanju prijavljen je 1 blok posao sa akcijama PIF VIB Fond a.d. Banja Luka emitenta u ukupnoj vrednosti od 557.415 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari