Broker: Indeks najlikvidnijih akcija Beleks15 protekle nedelje ostao na istom nivou 1Foto: shutterstock/Phongphan

Indeks najlikvidnijih akcija Beleks15 na Beogradskoj berzi protekle nedelje ostao je nepromenjen, na nivou 990 poena, a promet je bio slab, saopštila je danas brokersa kuća Momentum Securities.

Ukupan promet na tržištu iznosio je 286,5 miliona dinara (2,4 miliona evra), pre svega usled trgovanja državnim obveznicama.

Najviše se trgovalo akcijom Dunav osiguranja, čija je cena porasla 1,5 odsto na 1.064 dinara, uz promet od 4,3 miliona dinara.

Ta kompanija je sazvala Skupštinu akcionara za 25. april, a uprava je predložila usvajanje dividende od 51,64 dinara po akciji.

Promet akcijom Naftne industrije Srbije je bio skroman, 2,6 miliona dinara, a akcija je koštala 860 dinara. Kompanija će do kraja meseca objaviti rezultate poslovanja za prvo tromesečje, dok će u maju biti i zvanično poznat predlog dividende iz prošlogodišnje dobiti.

Cena akcije Meser tehnogasa stigla je do nivoa od 25.000 dinara, što je cena iz ponude za preuzimanje koju je uputio većinski vlasnik te kompanije.

Prihod te kompanije za 2023. godinu, prema rezultatima poslovanja je, skočio 40,6 odsto, na 16 milijardi dinara, dok je neto profit povećan 32,4 odsto, na 2,64 milijarde dinara.

Posle dužeg vremena među akcijama kojima se najviše trgovalo, je akcija Energoprojek holdinga, čija je cena porasla dva odsto, na 316 dinara, uz promet od 1,7 miliona dinara.

Akcije te kompanije duže vreme tavore na nivou od oko 300 dinara, što je petina vrednosti po kojoj je preuzeta, pre sedam godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari