Akcionarima NIS-a uskoro dividenda od 34 dinara po akciji 1Foto: NIS

Građani koji poseduju akcije Naftne industrije Srbije (NIS) uskoro će dobiti dividendu od 34 dinara po akciji, saznaje „Blic Biznis“.

Akcije NIS početkom 2010. godine besplatno je dobilo 4,8 miliona građana. Svako od njih je dobio po pet akcija te naftne kompanije, što znači da svi koji do sada nisu prodali akcije NIS mogu da računaju na dividendu od ukupno 170 dinara.

Kada će biti isplata i kada novac treba očekivati na računima, još nije poznato, a u NIS-u je jedino potvrđeno da će dividende biti, naveo je „Blic Biznis“.

„Predlogom odluke za isplatu dividende akcionarima predviđeno je 6,5 milijardi dinara odnosno 25 odsto neto dobiti društva za 2018. godinu. U toj godini NIS je ostvario neto dobit veću od 26 milijardi dinara“, saopšteno je iz te kompanije.

Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina NIS, Aerodrom „Nikola Tesla“ i Telekom Srbija svakom građaninu koje u privatizaciji besplatno dobio akcije tih preduzeća uplatili su po ukupno 4.400 dinara od čega je 1.300 dinara dividenda koju je nedavno isplatio Aerodrom.

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru Pošta Srbije, ukoliko za tu namenu nemaju račun u nekoj banci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari