Arsen Đurić: Kontinuitet ulaganja u infrastrukturne projekte 1Foto Nenad Kovacevic

Osim u velike i kapitalne projekte, opština Čajetina kontinuirano investira u komunalnu, turističku i sportsku infrastrukturu i time ravnomerno razvija sve delove te varošice.

Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine, navodi da je novac obezbeđen za tri kapitalna projekta – završetak panoramske žičare – gondole, izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda na Obudojevici, a uskoro bi trebalo da se formalizuje kupovina sportsko-turističkog centra „Wai Tai“ na Zlatiboru, o čemu je ranije potpisan predugovor. „U toku su radovi kojima će se proširiti kapaciteti sportske dvorane u Čajetini i nadam se do će do kraja godina ona biti u funkciji i da će hala „Wai Tai“ na Zlatiboru formalno postati vlasništvo opštine. To će omogućiti bolje uslove za naše sportske ekipe, ali i za privlačenje domaćih sportista na pripreme i organizovanje ozbiljnih sportskih takmičenja, jer imamo dovoljno smeštajnih kapaciteta“, objašnjava Đurić.

On navodi da će, zbog intenzivne gradnje i širenja turističkog centra, biti izgrađen veliki rezervoar na Zlatiboru, koji će omogućiti pouzdano vodosnabdevanje i Zlatibora i Čajetine. „Pored uređenja Zlatibora i nastavka izgradnje pešačkih i biciklističkih staza na samom Zlatiboru, realizujemo i projekte u seoskim mesnim zajednicama. Uređen je parking u Gostilju ka vodopadu, asfaltiran je put do mesta na kome je Prerast, prirodni kameni most u Dobroselici, koji je kao novina uvršćen u turističku ponudu Zlatibora“, kaže Đurić i navodi da je u planu nastavak asfaltiranja puta ka manastiru „Uvac“ i dela puta ka manastiru „Dubrava“, čime će svim posetiocima biti olakšan pristup tim mestima.

Na Zlatiboru, u blizini zgrade TO „Zlatibor“ i hotela „Olimp“, kako dodaje, planirana je izgradnja teretane na otvorenom, skejt parka, postavljanje ljuljaški, klackalica, vrteški i tobogana. Uređuje se i staza pored jezera, na kojoj će biti postavljena rasveta, a na samom jezeru biće fontana, koja će biti novu atrakciju. „Na samom Zlatiboru u toku je izgradnja ulica i sa druge strane magistrale. Pored naselja „Jelena Anžujska“ nastavlja se izgradnja ulica sa pešačkim i biciklističkim stazama. Kompletna infrastruktura gradi se ka naselju „Gajevi“, poput vodovodne mreže, ulične rasvete i pristupnih puteva i saobraćajnica, ali i biciklističkih i pešačkih staza. One će voditi skoro do spomenika i time ćemo povezati postojeće pešačke i biciklističke staze. Obnavljamo i rekonstruišemo parkovske površine, saniramo trim-stazu na „Karauli“ i druge površine, tako da Zlatibor svake godine dobija nove sadržaje i ne čudi što zadržava lidersku poziciju u turizmu Srbije“, poručio je Đurić.

Kulturni centar na Zlatiboru

U potpunosti su završeni građevinski radovi na izgradnji zgrade „Omladinskog kulturnog centra“ na Zlatiboru, koja će imati oko 2.000 kvadrata. Od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kasni isplata određenih sredstva, zbog čega malo kasne i radovi na unutrašnjem opremanju objekta. Međutim, opština Čajetina je rebalansom budžeta obezbedila sredstva i radovi su u toku. Očekujem da će najveći deo unutrašnjeg uređenja biti završen do jeseni i da će objekat biti otvoren pre zimske sezone, tako da će raditi sala za bioskopske projekcije i pozorišne predstave, galerija, biblioteka i ostali prostori, najavio je sagovornik“Danasa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari