Atlantic Grupa "Najbolji poslodavac partner" na srpskom tržištu 1Foto: Promo

Kompanija Atlantic Grupa je, prema oceni konsultantske kuće SELECTIO, i ove godine Najbolji poslodavac partner na srpskom tržištu.

Reč je o projektu Certifikat Poslodavac Partner koji ova konsultanska kuća realizuje na domaćem tržištu. Atlantic Grupa je u prvom polugodištu 2019. ostvarila prihod od prodaje od oko 343,2 miliona evra, što je za 3,5 odsto više nego u istom periodu 2018.

Dobit iz poslovanja (EBIT) iznosi 36,8 miliona evra i beleži rast od 11,3 odsto, dok neto dobit iznosi 28,5 miliona evra i u odnosu na prvo polugodište prošle godine veća je za 13,9 odsto. „Nakon uspešne 2018. godine, i u prvom polugodištu ove godine nastavili smo da ostvarujemo izuzetne stope rasta,najviše zahvaljujući Argeti, ali i brendovima iz kategorije Pića (Cedevita, Cockta, DonatMg) kao i odličnim rezultatima Farmacije i Dietpharma.

Fokus je stavljen na upravljanje robnim markama i ljudskim potencijalima, pa posebno vesele uspesi poput Zlatnog Effija za Argetu, nagrada Atlantic Grupi kao najboljem oglašivaču u Sloveniji, kao i titula Najbolji poslodavac. Sve to sigurno je doprinelo poverenju finansijske zajednice, pa smo tako u prvom polugodištu zabeležili i istorijsko rekordnu vrednost naših akcija“, istakao je potpredsednik Uprave za finansije Zoran Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari