Bajatović: Budžet za 2019. godinu uravnotežen 1Foto: Medija centar Beograd

Generalni direktor “Srbijagasa” i poslanik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović ocenio je danas da je predloženi budžetu za 2019. godinu uravnotežen.

Bajatović je rekao da će se “trošiti onoliko para koliko ćemo sigurno napraviti u našoj ekonomiji, ne više od toga” i da će se smanjivati opšti dug države.

“U novembru ili decembru razdužićemo se za dodatnih 1,2 milijarde dolara, a imaćemo toliko razduženja i naredne godine, što znači da će se i opšta suma duga smanjiti”, precizirao je Bajatović.

On je istakao da su dodatna ulaganja u opremu Vojske Srbije dobrodošla.

“Mislim da je dobro što će ove godine biti povećane plate vojsci i policiji, a nadam se i iduće godine, kada će doći do delimičnog povećanja plata i u zdravstvu i u školstvu”, rekao je Bajatović.

On je kazao da je zadovoljan što je budžetom za 2019. godinu “200 miliona evra potencijalno predviđeno za ekologiju i dodatnih 200 miliona za ulaganje za opremu u zdravstvu”, jer to ukazuje na značajno viši nivo standarda.

Prema njegovim rečima, ako sve bude u redu gradiće se i gasovod od Bugarske granice do Mađarske, što je investicija od oko milijardu i osamdeset miliona evra, a biće proširen i Banatski dvor.

“Dobili smo za to odgovarajuću podršku države, a ostalo će biti projektno finansiranje”, rekao je Bajatović.

Upitan da li će biti kvalitetne rasprave o budžetu za 2019. godinu, s obzirom da je na dnevnom redu sednice još 61 tačka, Bajatović je odgovorio da “za tri minuta za svaki član zakona može da se kaže šta znači”.

“Druga je stvar što smo mi Skupštinu pretvorili u arenu u kojoj se najviše priča u cilju dobijanja dnevno-političkih poena, umesto da se priča o zakonima”, rekao je Bajatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari