Bajatović: Srbijagas sistem bez problema 1Foto: FoNet/ Nenad Djordjevic

Kompanija Srbijagas je, od Nove godine, kroz novi gasovod isporučio nepunu milijardu kubnih metara gasa i nijedan problem nije imao s pritiscima, količinama, niti s bilo čime na sistemu, izjavio je danas za Sputnjik direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

U ovom momentu sva 403 kilometra gasovoda praktično su završena i u toku je spajanje s gasovodima u Mađarskoj, dodao je on.

Govoreći o magistralnom gasovodu „Balkanski tok“, kojim se ruski gas doprema preko Turske i Bugarske u Srbiju, Bajatović očekuje da kompresorska stanica bude izgrađena do 15. jula, čime bi sve ugovorne obaveze bile ispunjene kako je i predviđeno.

Očekujemo da će najkasnije 1. oktobra prve količine gasa, posle sprovođenja „open sizon“ procedure od mađarskih kolega, poteći i u Mađarsku, rekao je Bajatović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Bajatović: Srbijagas sistem bez problema”

  1. Verujem da Srbijagas sistem zaista nema problema. Sa platama, na primer. Promoviše se energetska efikasnost, a priključak i grejanje na gas skupi kao vatra. Subvencije za uvođenje gasa daju se, jasno, od para poreskih obveznika, koji posle papreno plaćaju grejanje da “Srbijagas sistem ne bi imao većih problema.“

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.