Beskontaktno plaćanje uz Drive.Go mobilnu aplikaciju na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama 1Foto: Promo

Drive.Go mobilna aplikacija koja pruža mogućnost plaćanja goriva na točionom mestu, bez ulaska u prodajni objekat,  po prvi put u Srbiji dostupna je potrošačima za korišćenje na NIS Petrol i  GAZPROM benzinskim stanicama.

Drive.Go aplikacija je jednostavna za upotrebu. Potrebno je da potrošač na svom telefonu instalira Drive.Go mobilnu aplikaciju sa Google Play i Apple Store-a i prilikom registracije unese bankarsku karticu kojom će obavljati plaćanje. Na benzinskoj stanici, pre samog točenja goriva, potrebno je da pokrene Drive.Go aplikaciju, skenira QR kod koji se nalazi na samom točionom mestu i može da krene sa točenjem goriva. Nakon što natoči gorivo, potrošač obavlja plaćanje računa klikom na dugme Plati u mobilnoj aplikaciji. Time je brzo i jednostavno proces kupovine i plaćanja završen.

Plaćanje putem Drive.Go mobilne aplikacije trenutno je dostupno na 25 NIS Petrol i GAZPROM benzinskih stanica.  NIS će u narednom periodu nastaviti sa unapređenjem funkcionalnosti mobilne aplikacije, kao i sa širenjem mreže benzinskih stanica na kojima će biti omogućen ovakav mehanizam plaćanja. U okviru ovog  digitalnog projekta kompanije NIS primenjene su najsavremenije tehnologije, koje su razrađene u skladu sa najboljim primerima iz svetske prakse, kako pouzdanosti, tako i bezbednosti plaćanja.

Korisnici „Sa nama na putu“ programa lojalnosti takođe će moći da uživaju u prednostima nove aplikacije NIS-a jer im je uz Drive.Go omogućeno sakupljanje bonus poena prilikom svake kupovine na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama, a potrebno je samo da u aplikaciji registruju svoju „Sa nama na putu“ karticu.

„Digitalizacija i unapređenje potrošačkog iskustva jedan su od naših prioriteta. Uvođenjem mobilne aplikacije Drive.Go, koja kupcima omogućava brzo, efikasno i bezbedno plaćanje, bez odlaska na kasu, NIS pokazuje da ostaje dosledan primeni inovacija u svom poslovanju. Istovremeno, ovo je dodatna mera, koja ima za cilj da u trenutnim okolnostima doprinese  zaštiti i očuvanju zdravlja, kako zaposlenih tako i potrošača“, izjavio je Aleksej Černikov, direktor Bloka Promet kompanije NIS.

Više informacija o načinu korišćenja Drive.Go mobilne aplikacije, kao i spisak benzinskih stanica na kojima je ova usluga omogućena, dostupno je na sajtovima www.nispetrol.rs i www.gazprom-petrol.rs kao i besplatnim pozivom na telefon kol centra kompanije: 08 0000 8888.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari