Bivši radnici Zastave kamiona najavili obustavu višemesečnih protesta 1Foto: www.zastava-kamioni.co.rs

Bivši radnici Zastave kamiona koji već mesecima traže isplatu zaostalih zarada i povezivanje radnog staža za period od 2010. do 2016, početkom naredne sedmice će najverovatnije doneti odluku o obustavi protesta koje su, na nekoliko lokacija u Kragujevcu, organizovali mesecima unazad.

Član Organizacionog odbora protesta Milić Mićić za naš list kaže da je delegacija nekadašnjih „kamiondžija“ sredinom sedmice razgovarala sa državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Draganom Stevanovićem, te da je tom prilikom dogovoreno da se zaostala potraživanja radnika isplate iz stečajne mase fabrike. Radnici će, shodno novim zakonskim rešenjima, imati, smatra naš sagovornik, prioritet pri naplati, tim pre što je država svoja potraživanja otpisala, dok dugovi bankama iznose tek oko 60 miliona dinara.

– Nekadašnji radnici Zastave kamiona do 26. novembra treba da dostave dokumentaciju o svojim potraživanjima Privrednom sudu u Kragujevcu – kaže Milić, napominjući da ukupan dug za 300 radnika iznosi oko 530 miliona, odnosno 170 miliona dinara za plate i 360 miliona za PIO doprinose.

Podsetimo, na predlog Ministarstva privrede, stečajni postupak u Zastavi kamionima pokrenut je 19. septembra. Prvo poverilačko ročište nedavno je odloženo za 6. decembar, nakon što je stečajni upravnik od suda zatražio dodatni rok za izradu izveštaja o finansijsko-ekonomskoj situaciji u Kamionima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari