Blokada kod Prijepolja se nastavlja do ispunjenja zahtev 1Foto: Danas

Malinari koji, od subote blokadom saobraćajnice ka Crnoj Gori, kod Prijepolja, zahtevaju da cena maline bude 180 dinara ogorčeni su izjavom premijerke Ane Brnabić i poručuju da na ucene neće prista

Premijerka je saopštila da će predstavnici države razgovarati sa malinarima „kada se budu ponašali odgovorno i kada budu odblokirali magistralu“, te da će „od ministra poljoprivrede tražiti da sa njima ne razgovara, jer je to“, kako je poručila, „pogrešan signal – da kad god imate zahtev, odete, blokirate puteve i tako praktično ucenjujete Vladu da se vidi sa vama“.

– Sva vlast je u njihovim rukama i mogu da nas prime ili da odbijaju da razgovaraju sa nama. Zbog premijerkinog uslovljavanja, ništa nam ne preostaje, nego da budemo na ulici. Ljudi su revoltirani i ogorčeni njenom izjavom, ali to nam je dalo dodatni motiv da istrajemo u našim zahtevima, kazala je za Danas Slađana Stanković, predsednica Udruženja poljorivrednih proizvođača Užice koje je, uz udruženja malinara „Limska dolina“ iz Prijepolja i Priboja, organizator protesta.

Prijepoljski Klub privrednika je danas najavio da će kompanije, koje su članice te asocijacije, biti prinuđene da oko 2.000 zaposlenih upute na prinudni odmor ili da ih otpuste, jer trpe velike štete zbog blokade magistrale. Klub je pozvao državu da reaguje, a pojedini preduzetnici su najavili i tužbe protiv malinara.

Pojedni preduzetnici ponašaju se bahato, nasrću na naše ljude i misle da mogu da rade šta hoće samo zato što su bogati, pa su pokušali da probiju blokadu. S druge strane, velika podrška stiže nam od drugih privrednika, koji nam donose sokove, vodu i hranu i na tome smo im zahvalni, kazala je Stankovićeva i poručila da malinari neće odustati do ispunjenja zahteva.

Vladan Popadić, predsednik Skupštine istog Udruženja, kazao je za Danas da je predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović predložio da organizuje odlazak predstavnika malinara na razgovor sa premijerkom Brnabić i šefom države Aleksandrom Vučićem, pod uslovom da odblokiraju magistralu.

To nije bila zvanična ponuda, već je on to samo predložio i rekao da će nam se javiti ako sa njima uspe da stupi u kontakt. Međutim, ne mogu ja da donesem odluku o tome, već o tome mora da se izjasni naš Upravni odbor i članovi Udruženja, poručio je Popadić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari