Prijepolje

Selo živi dok živi škola

Osnovna škola „10. oktobar“ u Donjim Babinama, velikom prijepoljskom planinskom selu, od ove školske godine prestala je da bude matična. Ostalo je samo 11 učenika.

Bacač kugle Armin Sinančević: Živim svoj san

Ono što je ostvario Armin Sinančević retko se dešava. Naći se među atletskom elitom danas je veoma teško, a norme za ulazak na velika takmičenja traže od sportista da budu potpuno posvećeni rezultatima.

Najmanje ulaganje za najveći profit Prijepolja

U galeriji Doma kulture su dela umetnika okupljenih prošle godine u 45. sazivu Umetničke kolonije „Mileševa“, a ovogodišnji učesnici završili su svoj boravak u Prijepolju.

U babinskoj školi samo 11 đaka

Prethodno je status matične izgubila i osnovna škola u Aljinovićima, selu na granici tri susedne opštine: Prijepolje, Sjenica i Nova Varoš.

Otrovani psi, nadležni ne znaju šta se dogodilo

Problem pasa lutalica već deceniju je jedan od glavnih komunalnih problema koje opština ne rešava. Čopori pasa se trkaju gradskim ulicama i plaše i veliko i malo, laju na bicikliste, napadaju motocikliste. Ali drakonska mera trovanja nije primenjivana godinama.

Katolička kapela bez zaštite

Malu katoličku kapelu sagrađenu 1887.godine, Prijepoljci oduvek smatraju jednim od svojih simbola. Ona je pravi mali arhitektonski biser.

Čekajući rekonstrukciju mostova u Prijepolju

Mostovi su posebna priča o neimarskim poduhvatima. Mostovi su i velika metafora. Preći na drugu stranu, povezati, spojiti, prevazići prepreku…Prijepolje se uklapalo u tu „sliku“ i tu „mostovsku poeziju“ ali i neimarske poduhvate.

Enis Memišahović: Prolećno „raspremanje“ Prijepolja

Odlukom Skupštine opštine Prijepolje jedan deo poslova na održavanju brojnih komunalnih objekata na području grada i opštine, posle gašenja JP Direkcija za izgradnju, prešao je u nadležnost JKP“Lim“.

Po relevantnim parametrima, rezultati su dobri

Zakonom o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava koji je stupio na snagu 2014. godine formiran je Osnovni sud u Prijepolju, za opštine Prijepolje i Nova Varoš. Predsedniku suda Mileti Bezareviću ističe petogodišnji mandat na ovoj funkciji.

Projekat sanacije deponija: Smeće se (ne) kreće

U Ministarstvu za zaštitu životne sredine održan je sastanak sa predstavnicima opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica kako bi se definisali dalji koraci u rešavanju problema nesanitarnih deponija u ove četiri opštine.

BNV otvorilo područno sedište u Prijepolju

Bošnjačko nacionalno veće (BNV), pored centrale u Novom Pazaru, otvorilo je i područno sedište u Prijepolju, kako bi Bošnjaci u tom delu Sandžaka mogli lakše da ostvaruju Ustavom i zakonom zagarantovana prava.

Nepokretno kulturno dobro ide „na doboš“

Poslednjeg dana februara u Beogradu će, putem javnog nadmetanja, biti održana prva prodaja nepokretne i pokretne imovine Ugostiteljsko turističkog preduzeća „Putnik Prijepolje“ d.o.o. devet godina pošto je pokrenut stečajni postupak.

PrvaPoslednja