Prijepolje

Banjica regionalni centar za otpad 1

Banjica regionalni centar za otpad

Projekat koji će faktički omogućiti zatvaranje smetlišta u Stanjevinama trebalo bi, prema ugovorenim obavezama, da bude gotov do kraja godine.

"Volim" je "ukus nad ukusima" 2

„Volim“ je „ukus nad ukusima“

Pre samo nekoliko godina rodila se u preduzeću ES komerc, koje zapošljava 300 ljudi, ideja koncepta „Hrana našeg kraja“. Onda je nastao brend „Volim“, kao asocijacija na „moj kraj“, baš onaj kraj Lima.

"Snažna žena- snažno selo" 3

„Snažna žena- snažno selo“

Panel „Snažna žena – snažno selo“ održaće se 29. i 30. oktobra u hotelu „Zlatarski biseri“ na Zlataru, kod Nove Varoši.

Selo živi dok živi škola 4

Selo živi dok živi škola

Osnovna škola „10. oktobar“ u Donjim Babinama, velikom prijepoljskom planinskom selu, od ove školske godine prestala je da bude matična. Ostalo je samo 11 učenika.

Bacač kugle Armin Sinančević: Živim svoj san 5

Bacač kugle Armin Sinančević: Živim svoj san

Ono što je ostvario Armin Sinančević retko se dešava. Naći se među atletskom elitom danas je veoma teško, a norme za ulazak na velika takmičenja traže od sportista da budu potpuno posvećeni rezultatima.

Najmanje ulaganje za najveći profit Prijepolja 6

Najmanje ulaganje za najveći profit Prijepolja

U galeriji Doma kulture su dela umetnika okupljenih prošle godine u 45. sazivu Umetničke kolonije „Mileševa“, a ovogodišnji učesnici završili su svoj boravak u Prijepolju.

U babinskoj školi samo 11 đaka 7

U babinskoj školi samo 11 đaka

Prethodno je status matične izgubila i osnovna škola u Aljinovićima, selu na granici tri susedne opštine: Prijepolje, Sjenica i Nova Varoš.

Otrovani psi, nadležni ne znaju šta se dogodilo 8

Otrovani psi, nadležni ne znaju šta se dogodilo

Problem pasa lutalica već deceniju je jedan od glavnih komunalnih problema koje opština ne rešava. Čopori pasa se trkaju gradskim ulicama i plaše i veliko i malo, laju na bicikliste, napadaju motocikliste. Ali drakonska mera trovanja nije primenjivana godinama.

Katolička kapela bez zaštite 9

Katolička kapela bez zaštite

Malu katoličku kapelu sagrađenu 1887.godine, Prijepoljci oduvek smatraju jednim od svojih simbola. Ona je pravi mali arhitektonski biser.

Čekajući rekonstrukciju mostova u Prijepolju 10

Čekajući rekonstrukciju mostova u Prijepolju

Mostovi su posebna priča o neimarskim poduhvatima. Mostovi su i velika metafora. Preći na drugu stranu, povezati, spojiti, prevazići prepreku…Prijepolje se uklapalo u tu „sliku“ i tu „mostovsku poeziju“ ali i neimarske poduhvate.

Enis Memišahović: Prolećno "raspremanje" Prijepolja 12

Enis Memišahović: Prolećno „raspremanje“ Prijepolja

Odlukom Skupštine opštine Prijepolje jedan deo poslova na održavanju brojnih komunalnih objekata na području grada i opštine, posle gašenja JP Direkcija za izgradnju, prešao je u nadležnost JKP“Lim“.

Po relevantnim parametrima, rezultati su dobri 13

Po relevantnim parametrima, rezultati su dobri

Zakonom o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava koji je stupio na snagu 2014. godine formiran je Osnovni sud u Prijepolju, za opštine Prijepolje i Nova Varoš. Predsedniku suda Mileti Bezareviću ističe petogodišnji mandat na ovoj funkciji.

Projekat sanacije deponija: Smeće se (ne) kreće 14

Projekat sanacije deponija: Smeće se (ne) kreće

U Ministarstvu za zaštitu životne sredine održan je sastanak sa predstavnicima opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica kako bi se definisali dalji koraci u rešavanju problema nesanitarnih deponija u ove četiri opštine.

PrvaPoslednja