Prijepolje

Stanje je alarmantno 1

Stanje je alarmantno

Kapaciteti Opšte bolnice u Prijepolju su popunjeni, četvoro ljudi je na respiratoru, šest zdravstvenih radnika je obolelo, neki su testirani, čekaju se rezultati, rekao je doktor Zoran Drobnjak, direktor Opšte bolnice za Danas.

Država stala iza odbojke 3

Država stala iza odbojke

Ono što je bila košarka u Jugoslaviji to je odbojka u Srbiji – sport broj jedan. O igračima, selektoru i predsedniku skoro sve se zna, ali ko je predsednik Skupštine OSS, znaju samo retki.

Biblioteka primer dobre prakse 4

Biblioteka primer dobre prakse

Svoju viziju Biblioteka temelji na zadacima javnih biblioteka, odnosno daljem razvoju ustanove kao ključnog kulturnog, informativnog i obrazovnog servera lokalne zajednice.

Budžet opštine Prijepolje u 2020. godini milijardu i 333 miliona dinara 6

Budžet opštine Prijepolje u 2020. godini milijardu i 333 miliona dinara

Budžet opštine Prijepolje za 2020. godinu iznosi milijardu i 333 miliona dinara, a ono što postaje karakteristika je stalni suficit, odnosno neutrošena sredstva se prenose iz godine u godinu i za razliku od 2019. kada je iz prethodne preneto više od 111 miliona dinara, u ovu iz prošle ta suma je dostigla 120 miliona dinara.

Prijepoljska 2019: Kad si “niđe”, baš si “niđe” 7

Prijepoljska 2019: Kad si “niđe”, baš si “niđe”

U 2019. godinu ušlo se sa budžetom većim za 70 miliona dinara u odnosu na 2018. Vlast rekla „realan“. Opozicija „neuravnotežen“. U svakom slučaju, videlo se, džaba pare, nema ko da „kreči“.

Banjica regionalni centar za otpad 8

Banjica regionalni centar za otpad

Projekat koji će faktički omogućiti zatvaranje smetlišta u Stanjevinama trebalo bi, prema ugovorenim obavezama, da bude gotov do kraja godine.

"Volim" je "ukus nad ukusima" 9

„Volim“ je „ukus nad ukusima“

Pre samo nekoliko godina rodila se u preduzeću ES komerc, koje zapošljava 300 ljudi, ideja koncepta „Hrana našeg kraja“. Onda je nastao brend „Volim“, kao asocijacija na „moj kraj“, baš onaj kraj Lima.

"Snažna žena- snažno selo" 10

„Snažna žena- snažno selo“

Panel „Snažna žena – snažno selo“ održaće se 29. i 30. oktobra u hotelu „Zlatarski biseri“ na Zlataru, kod Nove Varoši.

Selo živi dok živi škola 11

Selo živi dok živi škola

Osnovna škola „10. oktobar“ u Donjim Babinama, velikom prijepoljskom planinskom selu, od ove školske godine prestala je da bude matična. Ostalo je samo 11 učenika.

Bacač kugle Armin Sinančević: Živim svoj san 12

Bacač kugle Armin Sinančević: Živim svoj san

Ono što je ostvario Armin Sinančević retko se dešava. Naći se među atletskom elitom danas je veoma teško, a norme za ulazak na velika takmičenja traže od sportista da budu potpuno posvećeni rezultatima.

Najmanje ulaganje za najveći profit Prijepolja 13

Najmanje ulaganje za najveći profit Prijepolja

U galeriji Doma kulture su dela umetnika okupljenih prošle godine u 45. sazivu Umetničke kolonije „Mileševa“, a ovogodišnji učesnici završili su svoj boravak u Prijepolju.

U babinskoj školi samo 11 đaka 14

U babinskoj školi samo 11 đaka

Prethodno je status matične izgubila i osnovna škola u Aljinovićima, selu na granici tri susedne opštine: Prijepolje, Sjenica i Nova Varoš.

Otrovani psi, nadležni ne znaju šta se dogodilo 15

Otrovani psi, nadležni ne znaju šta se dogodilo

Problem pasa lutalica već deceniju je jedan od glavnih komunalnih problema koje opština ne rešava. Čopori pasa se trkaju gradskim ulicama i plaše i veliko i malo, laju na bicikliste, napadaju motocikliste. Ali drakonska mera trovanja nije primenjivana godinama.

PrvaPoslednja