Brnabić: Kada se podigne italijanski Fijat, obnoviće se i proizvodnja u Kragujevcu 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Kragujevcu da je autoindustrija posle ugostiteljske, sektora saobraćaja i transporta, jedna od industrija najviše pogodjenih korona krizom, ali je izrazila nadu da će u Kragujevcu uskoro biti obnovljena proizvodnja „500L“ u fabrici Fijat automobili Srbija.

„Mi se nadamo, i u stalnom smo kontaktu sa Fijatom, da će oni uspeti da pokrenu proizvodnju što pre i da će onda to da se vidi i ovde u njihovoj fabrici u Kragujevcu“, rekla je Brnabić novinarima.

Izrazila je nadu da će italijanska fabrika Fijat, kao i Italija, da se podigne i da će, kazala je, uskoro ponovo biti proizvodnje u Kragujevcu.

„Ali paralelno sa tim, ono što mi radimo kao Vlada, već od 2014. godine, stvarno se trudimo da ovde dovedemo što veći broj investitora kako ne bi zavisio ceo Kragujevac od jednog investitora. Dakle, zato imamo danas, i ponosna sam, Milanović inženjering, Simens, Janfeng, mnogo drugih investitora koji, nadam se, gradjanima Kragujevca daju neku sigurnost da mi svi zajedno ne zavisimo od jednog investitora“, rekla je Brnabić.

Danas je Ana Brnabić najavila završetak Palate pravde u Kragujevcu do septembra 2021.godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari