Brnabić: Nema naznaka da Etihad odlazi 1Foto: Fonet/Vlada Srbije/ Slobodan Miljević

Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa „Etihadom“, koji je 49 odsto partner u „Er Srbiji“, rekla je premijerka. Kazala je da je Aerodrom „Nikola Tesla“ prvi put u svojoj istoriji imao 5,3 miliona putnika.

To je i nama pomoglo da ove godine napravimo odličan posao sa francuskom kompanijom „Vansi“ i da za koncesiju dobijemo više od milijardu i po evra u narednih 25 godina, posle čega će aerodrom biti vraćen na upravljanje građanima Srbije, rekla je Brnabić. Istakla je da je „Er Srbija“ odlična kompanija i da ima pozitivne rezultate koji se prelivaju na ukupnu ekonomiju
Srbije, a pre svega na Aerodrom „Nikola Tesla“, koji bez nje danas ne bi ovako poslovao, niti bi ovoliko vredeo.

Na pitanje novinara da li bi kao menadžerka ocenila da je Srbija dobro prošla od potpisivanja ugovora JAT-a i Etihada, Brnabić je kazala da ona nije menadžer avio kompanije i da je krajnje neozbiljno što je pitaju takve stvari.

Ne mogu da komentarišem da li je taj ugovor bio dobar ili ne. Ono što mogu da komentarišem je da „Er Srbija“ odlično posluje i da smo zadovoljni partnerstvom sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kazala je ona. Rekla je i da sa pažnjom prati serijal Insajdera, da je otvorena da pogleda ceo serijal i da onda, sa puno informacija, odgovara na sva pitanja.