Brnabić posetila Naučno-tehnološki centar NIS 1Foto: NIS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je danas Naučno-tehnološki centar (NTC) u Novom Sadu, zavisno društvo Naftne industrije Srbije koje pruža naučno-tehnološku podršku delatnostima kompanije i predstavlja centar za razvoj i inovacije.

Brnabić je istakla da su obrazovanje i digitalizacija prvi prioritet Vlade Srbije.

„Da bi Srbija postala konkurentnija i da bismo ostvarili dinamičniji i održiv rast, neophodno je da ulažemo daleko  više i u obrazovanje, nauku, istraživanje i razvoj. Za to je neophodna bliža saradnja prosvete i nauke sa privredom“,  ocenila je Brnabić.

Generalni direktor NIS Kiril Tjurdenjev smatra da poslovanje i tržište u svakom, a naročito u energetskom sektoru, danas traže stalne inovacije, brze reakcije i, pre svega, moderno obrazovane stručnjake koji će ići u korak ili, još bolje, ispred svog vremena.

Prednost među kompanijama danas, više nego ikada, donose kreativnost i znanje. Samo u poslednjih pet godina ovde je zaposleno 50 mladih stručnjaka, a u Centar i IT razvoj uloženo je osam miliona evra, istakao je Tjurdenjev, navodi se u saopštenju NIS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari