Brnabić: Sve indicije da Fijat ostaje u Srbiji 1Ana Brnabić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Imamo sve indicije da će kompanija Fijat ostati u Srbiji, izjavila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić i poručila da je danas mnogo manje zabrinuta za radnike Fijata nego pre godinu dana kada je izbio štrajk u tom preduzeću.

Brnabić je, prilikom posete opštini Boljevac, najavila da će uskoro imati razgovore sa predstavnicima Fijata i da očekuje da na tom sastanku čuje podatke o investicionim planovima kompanije.

Govoreći o poseti opštini Boljevac na istoku Srbije i obilasku preduzeća za izradu poljoprivrednih mašina Agromehanika, Brnabić je rekla da nastavlja da putuje po Srbiji i da obilazi domaće privrednike.

Dolazak stranih investitora je važan radi donošenja novih znanja i tehnologija, ali ja želim više da se posvetim domaćoj privredi, podvukla je Brnabić.

Ona je istakla da je važno podržati domaće privrednike u proširenju pogona i otvaranju radnih mesta.

„Agromehanika je domaći investitor koji u Boljevcu zapošljava 250 radnika, a uložila je od 2007. više od 10 miliona evra“, napomenula je Brnabić.

Brnabić je priznala da subvencije za poljoprivredu idu sporo i da ih poljoprivrednici čekaju od šest meseci do godinu dana.

Nadam se da ćemo od sledeće godine imati elektronsku prijavu za poljoprivredne subvencije, obećala je Brnabić i dodala da

Uprava za agrarna plaćanja sada nema dovoljan kapacitet da brzo obradi prijave.

Brnabić je rekla i da je Srbija na polju energetike radi na gasnom interkonektoru prema Bugarskoj, a da se planira i proširenje skaldišta za gas u Banatskom dvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari