Budžet Vojvodine za iduću godinu 75 milijardi dinara 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Pokrajinska vlada usvojila je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2021. godinu, kojim se obim pokrajinskog budžeta utvrđuje u visini od 75,2 milijarde dinara, saopšteno je posle sednice vojvođanske vlade.

Fiskalni deficit projektovan je u iznosu od 2,4 milijarde dinara, odnosno 3,4 odsto ukupnih prihoda.

Projektovani budžet za 2021. godinu pokazuje da su prioriteti Pokrajinske vlade u novom mandatu ekonomska i razvojna politika, zaštita životne sredine, kultura i informisanje, poljoprivreda i ruralni razvoj, kao i zdravstvo.

Budžetom za narednu godinu za kapitalna ulaganja predviđa se 15,1 milijarda dinara.

Među najznačajnijim novim ulaganjima u 2021. godini su obnova i izgradnja objekata u okviru kompleksa Doma za duševno obolela lica u Čurugu, izgradnja automatskog sistema odbrane od grada na teritoriji Raketnog centra Bajša i Samoš. Planirana je i izgradnja objekta Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i Doma kulture u Ravnom Selu.

U novoj budžetskoj godini predviđena su izdvajanja za započete projekte kao što su Kamenica 3 sa PET centrom, automatski sistem odbrane od grada na teritoriji Raketnog centra Fruška gora, prečistači otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, rekonstrukcija i izgradnja kompleksa dvorca „Hertelendi”.

Biće nastavljena ulaganja u zdravstvo, rekonstrukciju Narodnog pozorišta u Subotici, u infrastrukturu i opremanje obrazovnih ustanova, te u zaštitu kulturnog nasleđa Sremskih Karlovaca.

O predlogu budžeta za iduću godinu izjasniće se poslanici Skupštine AP Vojvodine, ali ta sednica još nije zakazana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari