Čadež: Milbauerov globalni centar u Staroj Pazovi 1Foto: Fonet / Nenad Đorđević

Nemačka kompanija „Milbauer“ koja u Tehnološkom centru u Staroj Pazovi proizvodi biometrijska dokumenta i kreira softverska rešenja u ovoj oblasti za Srbiju i svet, u naredne dve – tri godine udvostručiće svoje kapacitete, najavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež nakon posete ovoj kompaniji, saopštila je PKS.

„Milbauer“ se bavi proizvodnjom biometrijskih dokumenata – pasoša, ličnih karti, zdravstvenih knjižica, vozačkih dozvola i bankarskih kartica, zatim, softverskim rešenjima koja izvoze u više od 30 zemalja, a ovde je i servisni centar, odakle srpski inženjeri servisiraju „Milbauer“ mašine u celom svetu, navodi se na sajtu PKS.

Čadež je precizirao da je sa menadžmentom razgovarao o razvojnim i izvoznim projektima kompanije koja planira da kapacitet proizvodnje „Milbauera“ u Srbiji udvostruči u naredne dve do tri godine i podršci Privredne komore Srbije njihovoj realizaciji i osvajanju novih tržišta. Kako je naveo, postoji i mogućnost povezivanja sa domaćim kompanijama i organizacijama, kao što je Zavod za izradu novčanica, radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

„Razgovarali smo šta ‘Milbauer’ može da proizvodi u Srbiji i za druge industrije. Osim biometrijskih dokumenata, ova kompanija ulaže i u razvoj drugih proizvoda kao što su led rasveta za automobile, recimo, ili fleksibilni solarni paneli. Potencijali da ovde širimo saradnju su veliki“, rekao je Čadež.

Naveo je da je fabrika u Staroj Pazovi svojevrsni centar grupacije „Milbauer“, jer se tu stvaraju i nova softverska rešenja primenjena i u drugim zemljama i nalazi servisni centar za ceo svet.

Ukazao je da ta kompanija u Srbiji proizvodi dokumenta najveće bezbednosti, kvaliteta i najnovijih tehnologija za više od 10 zemalja sveta.

Regionalni potpredsednik za centralnu i južnu Evropu „Milbauera“ Ivan Malić kaže da je ta kompanija u Srbiji prisutna 15 godina kao partner državnih institucija – Ministarstvu unutrašnjih poslova i Narodnoj banci Srbije na projektima realizacije biometrijskih dokumenata.

„Tehnološki park u Staroj Pazovi otvoren je 2012. godine i zapošljava više od 160 ljudi, od kojih je više od 90 visokoobrazovano“, rekao je Malić i dodao da je cilj kompanije otvaranje nove fabrike i povećanje broja zaposlenih, navode u PKS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari