Čajetina ukazuje na nezakonit izbor direktora JKP „Duboko“ 1Foto: N. Kovačević

Opština Čajetina, koja je jedan od osnivača Regionalnog centra za upravljanje otpadom JKP „Duboko“ u Užicu, saopštila je da neće dati saglasnost za imenovanje Momira Milovanovića za direktora tog preduzeća, jer smatra da je odluka o tome nezakonita.

Uz navode da je na sednici Upravnog odbora  JKP „Duboko“, koja je održana 14. februara ove godine i na kojoj su se razmatrale prijave na oglas za imenovanje direktora, za Milovanovića glasalo 43,7 odsto predstavnika lokalnih samouprava osnivača (Čačak, Lučani, Arilje i Kosjerić) i da je to konstatovano na toj sednici, u saopštenju je navedeno da je „nakon završetka glasanja, napravljena pauza i da je kasnije u zapisniku konstatovano da je ta odluka usvojena sa 67,6 odsto glasova podrške“.

– Da je procenat glasova „za“ sporan, govori i činjenica da predstavnik Grada Užica u UO JKP „Duboko“ nije prisustvovao sednici od njenog početka. Nije prisustvovao glasanju i, tek nakon obavljenog glasanja, zamenik gradonačelnika Užica u ostavci Nemanja Nešić je izjavio da će predstavnika Užica naknadno pozvati da se pridruži sednici i da će  naknadno dati svoj glas, navedeno je u saopštenju Opštine Čajetina.

– Postavlja se pitanje kako funkcioniše naknadno glasanje o tačkama dnevnog reda, ako član UO nije prisustvovao ni prethodnom raspravljanju o istoj tački. Na jednoj sednici nije moguće glasati dva puta o istoj tački dnevnog reda, zbog čega Opština Čajetina apeluje da se poništi bespravna odluka UO, budući da nije sprovedena ispravna konkursna procedura, odnosno da odluka nije doneta u skladu sa Poslovnikom o radu UO, Statutom JKP „Duboko“  i odredbama Zakona o javnim preduzećima“, zaključuje se u saopštenju.

Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica u ostavci, saopštio je da je „postupak izbora direktora JKP „Duboko“ Užice sproveden u skladu sa zakonom i internim procedurama samog preduzeća“.

On je u izjavi za Radio Lunu dodao da se, od svih osnivača tog preduzeća, jedino Opšina Čajetina protivila tom izboru i da je „optužbama o procentima želela da izazove haotičnu situaciju“, a potom rekao da ne želi da govori o pojedinostima glasanja predstavnika grada Užica u Upravnom odboru tog preduzeća.

– Ukoliko iz Opštine Čajetina smatraju da postupak nije sproveden u skladu sa zakonom, postoje zakonom predviđene mere kojima svoje pravo mogu da ostvare, poručio je Nešić i naveo da je Momir Milovanović bio jedini kandidat za direktora koji je ispunio uslove konkursa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari