CarGo nabavlja nova vozila, najverovatnije folksvagene 1Foto: Beta/CarGo

Direktor kompanije CarGo Tehnolodžis (Technologies) Vuk Guberinić boravi u Beču gde je sa partnerima iz Nemačke i Austrije razgovarao o nabavci novih vozila u okviru drugog dela investicionog ciklusa, koji kompanija najavljuje u narednom periodu, saopšteno je danas.

Guberinić je rekao da su različiti proizvođači automobila izrazili nameru da sarauju sa CarGo jer prepoznaju rast, ne samo u Srbiji, već i na tržištu Evropske unije.

„Nakon kreiranja flote bazirane na Tojotinim (Toyota) vozilima u Srbiji u okviru prvog investicionog ciklusa, sada je došlo vreme da nastavimo sa razvojem i otpočnemo drugi investicioni ciklus. Pored interesovanja mnogih kompanija, flotu ćemo najverovatnije proširiti novim Folksvagen modelima za evropsko tržište“, kazao je Guberinić.

Dodao je da je Folksvagen, najavom električnih automobila za 2020. godinu, koji su u skladu sa „green mobility“ konceptom, pokazao najsličniju viziju razvoja i šire društvene misije koju ima i CarGo.

„Želimo da doprinesemo zajednici u kojoj poslujemo, da promovišemo održivi razvoj i ekološku svest. Zato nam je jako važno da sarađujemo sa kompanijama koje se trude da razvijaju ekološki održive modele. Istovremeno, ovakvim investicijama jačamo potencijal CarGo-a, jer smo nedavno u Frankfurtu predstavili ‘CarGo Green Mobility’ projekat koji razvijamo“, rekao je Guberinić.

Dodao je da kompanija CarGo, koji pored Srbije posluje u Austriji i Švajcarskoj, „u Beču postiže fenomenalne rezultate, što je dokaz da je uvek moguće istaći se kvalitetom, čak i na razvijenim tržištima poput tog, na kome postoji više opcija i veća mobilnost“.

„Od naše države ne tražimo ništa, ni novac, ni bilo kakve druge subvencije, već samo da nas ostave na miru i ne prete hapšenjima jer mi nismo neprijatelji, već mislimo dobro našoj zemlji i našim građanima“, istakao je Guberinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari