CarGo: Taksisti nasilno upali u saobraćajnu inspekciju 1Foto: Logo

Udruženje građana „CarGo“ apelovalo je danas na nadležne organe da ispitaju, ako već ne znaju, i obelodane, koje grupe taksista su nasilno upale u gradsku saobraćajnu inspekciju.

„Dobili smo anonimna saznanja da su taksisti upadali u prostorije gradske saobraćajne inspekcije zahtevajući da se oduzimaju ‘CarGo’ vozila koje pružaju pomoć članovima našeg udruženja, a naši članovi koji pružaju ovu uslugu hapse“, navodi se u saopštenju udruženja „CarGo“, koje svojim članovima pruža usluge taksi prevoza.

Dodaje se da je „pritisak taksi kartela kulminirao ovim činom“ i da zato udruženje „CarGo“ postavlja pitanje nadležnim organima „zašto o takvim nasilnim i protivzakonitim akcijama ne obaveštavaju javnost“ i izražava zabrinutost da je taksi kartel „zarobio“ gradske i republičke organe nadležne za pitanja saobraćaja.

„Apelujemo da ovakvo stanje, u kome su institucije zarobljene, a paradržavni akteri osiono upravljaju institucijama, od građana pravi taoce, a od svih poštenih ljudi koji žele da rade svoj posao statiste njihove politike pritiska na institucije“, navelo je u saopštenju udruženje „CarGo“.

Istaknuto je da „nasilje nad institucijama i građanima mora biti zaustavljeno“, a „CarGo“ će u narednom periodu podneti inicijativu i „zahtevati da se obelodane poreska dugovanja taksi kartela u iznosu od 247 miliona evra, kao i kriminalni dosijei njihovih vođa i pripadnika koji svakodnevno terorišu građane Beograda i Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari