Četiri milijarde dinara za 56 projekata u Vojvodini 1Novi Sad Foto: Pixabay/Danilography (ilustracija)

Za 56 projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i sporta u 41 vojvođanskoj opštini biće uložena 4,1 milijarda dinara.

Ugovore o realizaciji tih projekata uručio je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović. Od ukupne sume Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 3,4 milijarde dinara.

Mirović je tom prilikom rekao da je među tim projektima uređenje saobraćajnica u Novom Sadu, počinju radovi na izgradnji lokalnog puta Stapar-Sivac, a završava se rekonstrukcije puta Opovo-Debeljača. Među brojne projekte u oblasti sportske infrastrukture on je pomenuo izgradnju sportskih hala u Despotovu i školi u Beloj Crkvi“. Finansiraće se i rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u Odžacima, izgradnja industrijske zone u Crepaji, most u Adi i izgradnja vrtića u Šimanovcima.

– U Vojvodini smo pokrenuli novi veliki investicioni ciklus. Zajedno sa lokalnim samoupravama radićemo na realizaciji ovih projekata, a ove godine počeće i izgradnja prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu, Srbobranu i Temerinu, vrednih više od milijardu dinara – najavio je Mirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari