"Čuvarkuću" dobilo 75 proizvoda 1Ilustracija Foto: pks

Pravo na korišćenje žiga „Čuvarkuća“, u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) „Stvaramo u Srbiji“, kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla, dobilo je 75 proizvoda, saopštila je danas PKS.

Kako se ističe, „Čuvarkuću“ je dobilo – 19 proizvoda „Ukusi moga kraja“ kompanije Merkator S, 15 Nektarovih, 14 Mlekare Šabac, 10 kompanije Vital, šest proizvoda kompanije Esensa, pet firme Vrtlari, četiri Mlekare Granice, kao i zanatsko lager pivo „Mala barka“ i voćna rakija od šljive, proizvođača SIL 3, Žitište.

Odluku je, na prvoj sednici, doneo Savet za odlučivanje o pravu korišćenja kolektivnog žiga „Čuvarkuća“ u kome su stručnjaci iz oblasti tehnologije, marketinga, kreativne industrije, zaštite potrošača i zaštite životne sredine.

„Već od sledeće sedmice žig ‘Čuvarkuća’ može se očekivati na ovim prvim proizvodima koji su dobili pravo da ga koriste, a još dodatnih 150 čeka odluke tehničke komisije i Saveta. Očekujemo da će već početkom jeseni oko 250 domaćih proizvoda nositi ovu oznaku“, istakao je predsednik Saveta i direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS Mihailo Vesović.

On je naveo da je „Čuvarkuća“ garant proizvođačima i potrošačima i dokaz da je više od 80 odsto vrednosti proizvoda stvoreno u Srbiji.

Na ovaj način podiže se ukupna snaga privrede, daje se podsticaj ne samo velikim, nego i malim preduzećima koja su u dobavljačkom lancu, ali i izlaze samostalno na tržište. Sa „Čuvarkućom“ domaći brend biće ojačan i dodatno istaknut, naglasio je Vesović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari