Delegacija MMF-a sutra u Ministarstvu finansija 1Foto: Ministarstvo finansija

Ministar finansija Siniša Mali razgovaraće sutra s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju predvodi Jan Kes Martejn o makroekonomskim kretanjima i reformama u Srbiji, najavljeno je iz tog ministarstva.

Tema sastanaka biće napredak u dogovorenim reformama u okviru programa saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument – PCI), koji je MMF odobrio Srbiji jula 2018. godine na period od 30 meseci.

U okviru planiranih mera, posebno su važni reforma poreske administracije i reforme u javnom sektoru, fiskalna pravila, kao i upravljanje javnim investicijama i državnim preduzećima.

Cilj programa sa MMF-om je održavanje makroekonomske i finansijske stabilnosti i nastavak strukturnih i institucionalnih reformi za podsticanje bržeg i sveobuhvatnog rasta, stvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda boraviće u Srbiji do 28. februara, a predviđeni su sastanci s predstavnicima Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari