Disić: Za oporavak privrede u Vranju oko 200 miliona dinara 1Foto: V. Ristić

Gradonačelnik Vranja Sobodan Milenković najvio je smanjenje taksi i naknada u iznosu od 15 odsto na godišnjem nivou, kao i mogućnost odlaganja plaćanja poreza i računa za komunalne usluge javnih preduzeća u drugom kvartalu ove godine.

– Privrednim subjektima koji koriste gradske lokale u zakup će zbog smanjenog prometa biti umanjeni računi za mart, april i maj za 90 procenata Upućen je i poziv privatnim zakupodavcima da u ovom periodu umanje zakupnine svojih poslovnih prostorija. Predviđene su i olakšice za plaćanje akontacije poreza na imovinu za drugi kvartal ove godine. Ova olakšica važiće i za fizička i lica ukoliko nisu u mogućnosti da izmire porez na vreme – obećao je gradonačelnik Vranja.

„ U  ova tri meseca izgubljeni prihodi „Simpa“ dostigli su brojku od oko pet miliona evra, ali  će ova kompanija, uprkos tome, nastaviti sa proizvodnjom i opremanjem enterijera hotela u Makedoniji, Crnoj Gori i Irskoj kako bi održala svoj renome dobrog i odgovornog poslovanja“, rekao je danas na konferenciji za novinare u sedištu gradske uprave Sladjan Disić, član (SNS) i  generalni direktor  ove vranjske kompanije.

– Zato  sam veoma zahvalan rukovodstvu grada koje je donelo mere koje će pomoći da se naša privreda brže oporavi – rekao je Disić, potvrdjujući da će iz lokalnog budžeta za oporavak privrede u Vranju biti izdvojeno oko 200 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari