Đorđević na gradilištu proveravao primenu mera tokom epidemije 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, obišao je danas gradilište „Skyline“ u Beogradu, kako bi se uverio na koji način se primenjuju preventivne mere bezbednosti i zdravlja na radu za vreme epidemije, koje su donete u skladu sa novim Pravilnikom.

Đorđević je naglasio da je u sprečavanju širenja virusa najbitnije da se pre svega poštuju propisane mere, saopštio je njegov kabinet.

„Želimo da vidimo kakav plan su napravili poslodavci kada je u pitanju primena i sprovodjenje mera u skladu sa novim Pravilnikom, da damo neki savet kako bi te mere bile još efikasnije i pomognemo ukoliko za njihovu primenu odredjeni poslodavci imaju nekih poteškoća“, istakao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, cilj donošenja novog Pravilnika nije kažnjavanje, već isključivo zaštita zdravlja građana Srbije.

Kako je Đorđević naveo, njegovo ministarstvo će i u narednom periodu biti posvećeno obezbeđivanju najboljeg radnog okruženja za zaposlene, a kao i do sada, nastaviće da pruža podršku i sve neophodne informacije poslodavcima i zaposlenima u cilju sprečavanja širenja epidemije.

Obilasku gradilišta prisustvovali su i vršilac dužnosti direktora Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Marina Furtula i direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari