Fiatova i novoproizvedena italijanska karoserijska oprema za sklapanje domaćeg „punta“ (model „zastava 10“) počela je juče da pristiže u Zastavinu Fabriku automobila, odnosno u njen pogon Karoserija. Iz Italije je3. januara put Kragujevca krenulo desetak šlepera opreme i alata neophodnih za prozvodnju „punta“ u Zastavi.

Fiatova i novoproizvedena italijanska karoserijska oprema za sklapanje domaćeg „punta“ (model „zastava 10“) počela je juče da pristiže u Zastavinu Fabriku automobila, odnosno u njen pogon Karoserija. Iz Italije je3. januara put Kragujevca krenulo desetak šlepera opreme i alata neophodnih za prozvodnju „punta“ u Zastavi. Deo opreme dopremljen je juče u Fabriku automobila , a ostatak će, zbog carinske procedure, u Zastavu stići do četvrtka (11. januara), kada će početi njeno instaliranje u pogonu Karoserija.
U Zastava autu, novoformiranoj firmi za proizvodnju i plasman „punta“, kažu da će savremena oprema za produkciju tog i drugih novih modela automobila u Kragujevac stizati do sredine marta. „Sada je dopremljen tek prvi kontingent, i to sa osnovnom karoserijskom opremom i alatima. Do polovine marta u Fabriku automobila stići će oko 70 šlepera“, kaže za Danas direktor Zastava auta mr Zoran Bogdanović. Sklapanje domaćeg „punta“ u Zastavi treba da počne u maju. Predviđeno je da ove godine u Zastavinim pogonima (Karoserija, Lakirnica i Montaža) bude proizvedeno oko 4.000 automobila tog modela koji će se, pored domaćeg, prodavati i na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske, Rumunije i možda još nekim.
Zastava je sopstvenim sredstvima, odnosno novcem od prodaje pojedinih svojih preduzeća finansirala kupovinu opreme i italijanskoj kompaniji Koma, zaduženoj za transfer, a delom i instaliranje te opreme u Fabrici automobila, do sada je doznačeno oko pet miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari