Od Nirnberga do Las Vegasa modularna puška ultra prva klasa: Zapažen nastup „Zastava oružje” na sajmovima naoružanja i vojne opreme 1Zastava oružje na sajmu IWA 2024 Foto: Zastava oružje

 

Fabrika „Zastava oružje” od početka godine ostvarila je zapažene nastupe učešćem na sajmovima naoružanja i vojne opreme u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Fabrika „Zastava oružje”, krajem februara, učestvovala je na sajmu „Enforce Tac 2024” u Nirnbergu u Saveznoj Republici Nemačkoj. Reč je o sajmu koji se održava od 2012. godine i vodeća je evropska sajamska manifestacija koja se bavi policijskom, bezbednosnom i taktičkom opremom.

Na sajmu „Enforce Tac 2024” iskazano je veliko interesovanje za proizvode „Zastava oružja”, ne bez ponosa ističu za Danas iz kragujevačke fabrike.

Po njihovim rečima najviše pažnje privukli su Modularna puška M19 i Modularni automat M20 u kalibrima 7,62×39 mm i 6,5×39 mm, zatim modifikovani mitraljez model M84M, snajperska puška u kalibru 338 Lapua Magnum, kao i mitraljez M20 u kalibru 7,62×51 mm.

Na sajam „Enforce Tac” nadovezao se i jubilarni, 50. sajam IWA 2024, najveći sajam lovačkog i sportskog oružja i opreme u Evropi, na kome „Zastava oružje” tradicionalno učestvuje.

– Od samog otvaranja sajma IWA 2024, na štandu „Zastava oružja” vladalo je veliko interesovanje za izložene artikle. Posebnu pažnju privukli su poluautomatski lovački karabini, puške za dalekometno streljaštvo u kal. 12,7×108 mm i 12,7×99 mm i Lovački karabin M07M u kalibar 338 Lapua, navode iz fabrike oružja Kragujevac.

Proizvodi „Zastava oružja”, kako oni navode, našli su se i među izlagačima ovogodišnjeg „Shot Show”, najvećeg svetskog sajma lovačkog i sportskog oružja i opreme, koji je održan u Las Vegasu u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Kao i prethodnih godina, i ovoga puta proizvodi naše fabrike izazvali su veliku pažnju, a tom prilikom izloženi su na štandu našeg ekskluzivnog distributera kompanije „Zastava Arms USA”. Na američko civilno tržište dominantno se izvoze Poluautomatski lovački karabini u kalibru 7,62×39 mm i pištolji u kalibru 9 mm, navodi se u saopštenju „Zastave oružje” uz napomenu da je ovu sajamsku manifestaciju posetilo više od 55.000 profesionalaca iz ove grane industrije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari