Dogovori o rekonstrukciji pruge Beograd – Zagreb 1 Foto: Wikipedia

Potredsedsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković razgovarali su danas o rekonstrukciji železničke pruge od Beograda do Zagreba.

Ministri su usaglasili okvir protokola o saradnji na ovom projektu, a dogovoreno je da se u narednih desetak dana ponovo sastanu i potpišu ovaj dokument.

Mihajlović i Butković su saglasni da Srbija i Hrvatska zajednički apliciraju kod Evropske unije za novac za realizaciju ovog projekta, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pruga od Beograda do Zagreba duga je 412 kilometra i nalazi se na Koridoru 10. Na teritoriji Srbije planira se rekonstrukcija oba koloseka na deonici od Golubinaca do Šida, odnosno granice sa Hrvatskom, kao i modernizacija deonice od Rume do Šida. Vrednost ovih radova iznosi oko 250 milona evra. Mihajlović se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nalazi se u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Hrvatskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari