„Elektromreža Srbije” akcionarsko društvo 1

Javno preduzeće „Elektromreža Srbije“, zvanično je registracijom u Agenciji za privredne registre, promenilo pravnu formu.

Ovim je EMS AD Beograd postalo nejavno akcionarsko društvo u potpunosti u vlasništvu Republike Srbije, saopštila je ta kompanija.

Novo ime kompanije je akcionarsko društvo „Elektromreža Srbije“ Beograd, odnosno EMS AD Beograd. Ostali podaci, matični broj i PIB, ostali su nepromenjeni.

– Razlozi za prelazak EMS u formu nejavnog akcionarskog društva proističu, između ostalog, iz obaveza koje je Srbija preuzela Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju zaključenim sa EU – izjavio generalni direktor EMS AD Nikola Petrović i dodao da je promena pravne forme nezaobilazni deo šireg procesa korporativizacije Elektromreže Srbije, koji će doprineti uspostavljanju efikasnijeg sistema upravljanja i vođenja poslova.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “„Elektromreža Srbije” akcionarsko društvo”

  1. Ukoliko je uslov da akcionar ovog društva može da bude samo lice koje je državljanin Srbije, ovo je dobro, ali ako je dozvoljeno strancima to onda može da bude problematično.

  2. ovo treba dodatno analizirati. znamo ko je na celu preduzeca, i ova vest mislim da zasluzuje paznju medija. Ako ni zbog cega drugog, onda zbog visoke mogucnosti za malverzacije. Pogledati da li je drzava upisana kao 100% akcionar, i pitati zasto nijedno drugo preduzece nije to dosada uradilo, sem EMS-a.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.