Novi vlasnik preduzeća Kruševac-put u narednih mesec dana postaće firma Europak iz Beograda, izjavio je direktor Kruševac-puta Dobrivoje Luković. On je potvrdio da je u Kruševac-putu pri kraju prikupljanje potpisa akcionara za osnivanje konzorcijuma za prodaju većinskog paketa akcija Europaku, po ceni od 125 evra za jednu akciju.

Novi vlasnik preduzeća Kruševac-put u narednih mesec dana postaće firma Europak iz Beograda, izjavio je direktor Kruševac-puta Dobrivoje Luković. On je potvrdio da je u Kruševac-putu pri kraju prikupljanje potpisa akcionara za osnivanje konzorcijuma za prodaju većinskog paketa akcija Europaku, po ceni od 125 evra za jednu akciju. „Do sada su se konzorcijumu priključili vlasnici 69 odsto od ukupno 72 odsto akcija Kruševac-puta, koje pripadaju malim akcionarima“, rekao je Luković. Kako je naveo, Europak je krajem oktobra, na pozivno pismo poslovodstva Kruševac-puta dostavio najpovoljniju ponudu, a vlasnici akcija su, pristupajući konzorcijumu, prihvatili preregistraciju firme u društvo sa ograničenom odgovornošću i prevođenjem svojih akcija u udele. Na taj način su obezbeđeni uslovi da se prodaja firme obavi dogovorno u vanberzanskom postupku, a, za razliku od ranijih sličnih pokušaja, ovoga puta će novac od prodaje udela ići direktno na bankovni račun.
Prema saznanjima poslovodstva, budući vlasnik Kruševac-puta pregovara i sa Dušanom Borovicom u čijem posedu je 28 odsto akcija Kruševacputa. Sa Borovicom je potpisan predugovor, tako da će Europak najverovatnije postati vlasnik celokupnog kapitala firme koji iznosi 82.600 akcija za oko 10,3 miliona evra“, naveo je Luković. Osim Europaka pre dva meseca ponude za kupovinu dostavile su i kompanije Putevi Užice i Fokus kapital partners iz Beograda, pri čemu su obe ponudile po 120 evra za akciju, dok je očekivana ponuda Štrabaga izostala. Prema podacima Beogradske berze, cena jedne akcije Kruševac-puta trenutno je 31.000 dinara (oko 380 evra), ali su od početka trgovanja u maju ove godine prodate ukupno četiri akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari