Fabrika pločica u Šapcu u novi pogon ulaže 15 miliona evra 1Foto: Odeljenje za odnose s javnošću Narodne skupštine Republike Srbije

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković obišla je danas fabriku keramičkih pločica „Zorka-Keramika“ u Šapcu čiji su vlasnici najavili investiciju od 15 miliona evra u novi proizvodni pogon i otvaranje novih radnih mesta.

Ta fabrika je najveći proizvođač keramičkih pločica u Srbiji sa godišnjom proizvodnjom od 4,2 miliona kvadratnih metara.

Gojković je kazala da je „Zorka-Keramika“ dobar primer moderne kompanije koja ide u korak sa trendovima, spremna da primenjuje nove tehnologije, kao i da ima veliki značaj za Srbiju i za izvoz, ne samo u regionu, već i na veoma zahtevnim i konkurentnim tržištima EU.

„Namera ove kompanije, koja sada proširuje svoju proizvodnju i kapacitete, što će svakako dovesti i do otvaranja novih radnih mesta, pokazuje da je Srbija danas dobro i sigurno mesto za ulaganja“, istakla je ona i navela da je Srbija ove godine uvećela direktne strane investicije za više od 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Dodala je da je „činjenica da investitori koji već rade u Srbiji žele da prošire poslovanje, najbolji pokazatelj da su reforme i zakoni koje je Skupština donosila unapredili poslovni ambijent“ i istakla da će to ostati i dalje glavni zadatak države.

„Investicija od 15 miliona evra u novi proizvodni pogon omogućiće povećanje proizvodnje od tri miliona kvadrata, ali i novih 100 radnih mesta“, rekao je jedan od vlasnika fabrike „Zorka–Keramika“ Markus Bogdanović.

Fabriku „Zorka-Keramika“ u Šapcu i fabriku opekarskih proizvoda „Zorka-Opeka“ u Koceljevi kupio je 2004. godine konzorcijum austrijskih biznismena u okviru privatizacije industrijskog kompleksa Zorka Šabac.

Fabrika keramičkih pločica zapošljava 300, a fabrika opeke 60 radnika. Od ukupne proizvodnje 50 odsto je namenjeno izvozu pre svega u Mađarsku, Slovačku, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Italiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari