Fransoa Berizo novi direktor aerodroma "Nikola Tesla" 1Foto: Aerodrom Nikola Tesla

Kompanija Vansi erports objavila je danas da je, uz saglasnost davaoca koncesije, za novog generalnog direktora beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ imenovan Fransoa Berizo.

Sadašnji izvršni direktor za tehniku Nikola Brus, koji je funkciju privremenog generalnog direktora obavljao od kada je kompanija Vansi preuzela upravljanje u decembru 2018. godine, ostaće na toj poziciji.

Berizo je diplomu inženjera stekao u prestižnoj Francuskoj školi za inženjering i vrhunski je aerodromski stručnjak sa 20 godina međunarodnog iskustva u aerodromskoj industriji, a posebno u oblastima upravljanja poslovanjem, komercijalnog i tržišnog razvoja, obnove infrastrukture i proširenja, strateškog planiranja, finansija i izgradnje.

U Srbiju donosi veliko znanje o poslovanju aerodroma, stečeno kroz višestruke značajne pozicije i iskustvo, donedavno kao zamenik generalnog direktora i izvršni direktor za finansije kompanije TAV Konstrakšn u Turskoj.

U njegovoj nadležnosti bilo je nadgledanje programa proširenja i obnove aerodroma u vrednosti od 850 miliona evra, koliko je predviđeno ugovorom o koncesiji koji je potpisan na 25 godina, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari