Glavni urbanista Kragujevca tvrdi da se protiv njega vodi hajka, negira optužbe opozicije 1Foto: Milan Nikić

Glavni gradski urbanista Ivan Marković, koji je podneo neopozivu ostavku na tu funkciju, saopštio je da su sve optužbe koje su o njemu ranije iznete u javnosti neistinite.

Marković je u pismu dostavljenom portalu Glas Šumadije naveo da se danima vodi medijska hajka na njega, oslonjena na lažne optužbe i neistine, posebno u delu razloga za podnetu ostavku, kao i navodnom „falsifikovanju“ ličnih dokumenata.

Gradski odbor Narodne stranke (NS) je ranije tvrdio da glavni gradski urbanista ne ispunjava uslove za tu funkciju i da se iz njegove biografije „ne vidi da ima reference iz urbanističkog planiranja“.

Marković je priložio ličnu dokumentaciju na uvid javnosti kako bi, po njegovim rečima, opovrgnuo sve lažne navode, a dodao je da je doveden u položaj da svoja prava i lični ugled odbrani na sudu.

Gradski urbanista u Kragujevcu ostavku je podneo pre nedelju dana iz razloga lične prirode i obaveza u Elektrošumadiji gde je zaposlen.

On je da se kao arhitekta u dosadašnjoj karijeri bavio projektovanjem, izvođenjem i urbanizmom, što je, kaže, zapravo retkost, jer poseduje licence odgovorni projektant, odgovorni izvođač i odgovorni urbanista.

Marković je rekao da sve navedeno može u svakom trenutku da se proveri na sajtu Inženjerske komore Srbije.

O stručnom angažovanju, kako je saopštio, svedoči i to da je predsednik Izvršnog odbora matične sekcije Arhitekata Inženjerske komore Srbije, Regionalne kancelarije Kragujevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari