Građanski preokret: Sumnjivom konzorcijumu gradske pare za fabriku vode 1Foto: Miroslava Pudar

Gradska vlast u Zrenjaninu odlučila je prošle nedelje da iz budžeta grada uplati 67,5 miliona dinara konzorcijumu koji gradi fabriku vode, a koji se sastoji iz tri mikro pravna lica s ukupno šest zaposlenih i kapitalom od 128,2 miliona dinara, upozorio je danas Građanski preokret.

Kako su saopštili, jedan član konzorcijuma nije podneo zakonom obavezni redovni godišnji finansijski izveštaj za 2018. godinu, a jedan član konzorcijuma je imao račun u blokadi tokom oktobra 2018. godine i radi se o tri povezana pravna lica koje imaju sedište na istoj adresi i zajedničkog zakonskog zastupnika.

„Iznos koji gradska vlast namerava da uplati konzorcijumu koji gradi ‘fabriku vode’ premašuje 50 odsto ukupnog kapitala tog konzorcijuma, a uplata je protivna ugovoru koji je zaključen 2015. godine, po kome isključivo investitor snosi troškove izgradnje i servisiranja postrojenja, a grad preko svog javno-komunalnog preduzeća plaća samo uslugu prečišćavanja vode“, naveli su aktivisti Građanskog preokreta.

Ukazali su i da je „fabrika vode“ navodno završena, ali da ne radi zbog popravke delova koji su se pokvarili tokom probnog rada.

Građanski preokret smatra da je u pitanju organizovani pokušaj nanošenja štete budžetu grada od strane gradonačelnika Zrenjanina, direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ i zakonskog zastupnika konzorcijuma koji gradi „fabriku vode“ zarad sticanja protivpravne imovinske koristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari