Gradonačelnik Zrenjanina: Splav mora da se ukloni 1

Splav mora da se ukloni, bio je jasan zrenjaninski gradonačelnik nakon što je odbijena žalba investitora a Gradsko veće Zrenjanina na današnjoj sednici potvrdilo ovu meru. Kako je navedeno, Gradsko veće potvrdilo je prvostepenu odluku komunalne inspekcije i naložilo investitoru da ukloni splav sa jezera.

– Vodna dozvola je istekla 31. decembra prošle godine i samim tim je investitor izgubio pravo na ostale dozvole. Naši organi su sproveli kontrolu, izdali su rešenje i splav mora da se skloni iz jezera. Ova odluka je izvršna i mora da se ispoštuje – rekao je gradonaćelnik Čedomir Janjić.

Pravni zastupnik građana koji su se protivili postavljanju splava, ukazujući na kršenje zakona, Judita Popović smatra da uklanjanje splava nije dovoljno.

-Do svega nije moralo da dođe i nije trebalo gubiti 4 godine da su institucije i službe radile svoj posao i sprovodile zakon. Zato je pravo pitanje hoće li neko odgovarati od nadležnih što je ova situacija sa splavom eskalirala, zbog čega su građani bili kontrolni organ umesto državnih službenika i šta će biti sa odlukom koja je omogućila takvo postupanje, jer to može da se ponovi. Tražimo njeno poništenje – izjavila je Judita Popović za Danas.

Kako je objašnjeno, ukoliko investitor ne postupi po rešenju i u roku od 15 dana ne ukloni plovni objekat, splav će ukloniti lokalna samouprava o trošku ugostitelja, uz napomenu da eventualna žalba protiv ovog rešenja ne odlaže njegovo izvršenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari