Grubački: Ponuda Telekoma da besplatno emituje N1 vređa inteligenciju 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Osnivač Novog optimizma Branislav Guta Grubački izjavio je danas da je ponuda Telekoma da besplatno emituje televiziju N1 dok se ne okončaju pregovori sa Junajted grupom ispod svakog nivoa i vređa inteligenciju.

On je u Novom danu na televiziji N1 istakao da je Telekom državna kompanija i da sve što radi, radi novcem svih građana.

„Svakom je jasno da se ovde radi o gušenju slobode medija, svaka nezavisnost režimu smeta“, kazao je Grubački. Grubački ističe da je N1 trn u oku režima i da bez vidljivosti ove televizije nema slobode medija.

„Bez obzira što se pokušava nekakvom gimnastikom učiniti da je to poslovni spor dve kompanije, svako ko misli zna da to nije tako. N1 je trn u oku režimu, radi posao javnog servisa i na svaki način je treba podržati da opstane“, rekao je Grubački.Novi optimizam

Grubački navodi da bi podršku trebalo da pruži svaki slobodnomisleći i zdravorazumski građanin, svako ko zna da su slobodni mediji osnova slobodnog društva i da bez njih nema demokratije i prosperiteta. Komentarišući to što je deo opozicije u subotu proglasio početak kampanje za bojkot predstojećih izbora, Grubački je ocenio da su to uradile sve relevantne opozicione partije.

On smatra da se bojkotom moraju „isterati na ledinu“ kako režim, tako i kvaziopozicione stranke koje će učestvovati na izborima. „Ne diskvalifikujem ja nečije delovanje, nego su činjenice takve da bojkot vrlo žulja ovaj režim.

A stranke koje su odlučile da idu na izbore dobile su prostor u svim medijima, i režim im pomaže“, rekao je Grubački. Kada je u pitanju odnos Evropske unije prema bojkotu, gost Novog dana je rekao da EU treba da uvaži ono što se dešava u Srbiji.

„Zašto su naklonjeni režimu Aleksandra Vučića i na svaki način ga guraju, ne znam. Naravno da je u podtekstu svuda Kosovo, ali ni to ne ide kako su oni očekivali. Mislim da će vlast u narednom periodu izgubiti podršku evropske zajednice, jer se ne može podržavati režim sa ovakvim stepenom autoritarnosti“, ocenio je Grubački.

Za vlast kaže da želi da ljudi izlaskom na izbore legitimišu njihovu „takozvanu pobedu“, a bojkot za Grubačkog ima svoju optimističnu i pesimističnu verziju.

Prema njegovim rečima, „opozicija misli da se tom delegitimizacijom može mnogo učiniti i da će se pojaviti prostor za prave i slobodne izbore“.

„To je optimistična verzija onoga što će se dešavati, pesimistična kaže da će četiri godine biti apsolutne vlasti Srpske napredne stranke sa dvotrećinskom većinom, koja će moći da promeni ustav, a šta će se stvarno dešavati zavisi od građana i svetskih uticaja“, zaključio je Grubački.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari