Prezentacija investicionih potencijala istočne Srbije izazvala veliko interesovanje u Beogradu 1Prezentacija investicionih potencijala Foto: RARIS

Prezentacija investicionih potencijala istočne Srbije u Beogradu izazvala je veliko interesovanje poslovne zajednice i okupila više od 70 učesnika.

Na prezentaciji je učestvovalo 18 ambasada, dvadesetak stranih kompanija kao i više stranih privrednih komora, bilateralnih poslovnih asocijacija, međunarodnih organizacija, kao i drugih koji se bave investicijama, kažu u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije koja je zajedno sa opštinom Knjaževac bila organizator ovog skupa.

Bila je ovo prilika, kako navode organizatori, da se predstave prednosti poslovanja i investiranja u istočnu Srbiju, kao i 32 investicione mogućnosti, projektи i lokacijе u istočnoj Srbiji, među kojima su industrijske zone, projekti javno – privatnog partnerstva, životne sredine, prehrambene industrije, turizma, hemijski park, više brownfield-a, spa i welnes.

O investicionom ambijentu u Srbiji govorio je vd. direktor Razvojne agencije Srbije, Radoš Gazdić, direktor RARIS-a, Vladan Jeremić, učesnicima prezentacije predstavio je 11 glavnih prednosti istočne Srbije, svoje viđenje potencijala istočne Srbije dala je šef privrednog odeljenja Ambasade SR Nemačke, Anne-Kristin Piplica predstavljajući takođe i podršku koju Nemačka pruža, a predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić je na primeru svoje opštine detaljno predstavio kako opština pomaže investitorima.

-Istočna Srbija je dobro mesto za investicije za one kojima nije presudno da su baš na autoputu i ne žele da previše plaćaju zemljište i njegovo opremanje a ipak žele lokaciju sa dobrim saobraćajnicama. Prednosti istočne Srbija su takođe i dobar izbor lokalnih dobavljača, kvalifikovani radnici, činjenica da još uvek nema velike konkurencije stranih investitora kao i dobra podrška na lokalu – poručeno je na prezentaciji na kojoj je dogovoreno da se krajem oktobra u istočnoj Srbiji organizuje sledeći sastanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari