Izjašnjavanje građana o projektima 8. decembra 1Foto: sabac.rs

U Mrđenovcu je asfaltirano 750 metara lokalnog puta, od ulaska u selo ka centru Mrđenovca. Radovi se finansiraju iz budžeta grada Šapca.

Mrđenovac je posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, gde je sa meštanima razgovarao o ulaganju u seosku infrastrukturu.

– Šabac je veliko gradilište, posebno na seoskom području u poslednjih nekoliko meseci. Pored radova koje je planirala Gradska uprava, izvode se i radovi koji su izglasani na prethodnom direktnom odlučivanju, grade se sale, ulaže u trotoare, škole, sportsku infrastrukturu, kazao je gradonačelnik i poručio stanovnicima gradskih mesnih zajednica da i oni učestvuju u direktnom odlučivanju, jer će, baš kao u seoskim područjima i u gradskim mesnim zajednicama sve što bude izglasano biti i realizovano.

– Osmog decembra će biti praznik demokratije u našem gradu. Svi imaju priliku da se izjasne kako žele da bude potrošeno više od 200 miliona dinara. Ovo je prilika za ljude da počnu da odlučuju o svom novcu i da učinimo nešto pametno za svoja sela i svoje gradske kvartove. To je moguće, samo je važno da javni interesi budu približeni građanima i da se čuje prava narodna volja i stvarne potrebe građana, rekao je gradonačelnik i podvukao da jedino u Šapcu građani imaju pravo da sami odlučuju kako će biti potrošen novac prikupljen od poreza na imovinu.

Šabac je jedina lokalna samouprava gde se građani direktno izjašnjavaju o projektima koji se finansiraju iz poreza na imovinu. Za ovaj oblik izjašnjavanja zainteresovani su i građani, tako da je na seoskom području tri puta povećana naplata poreza na imovinu, a na glasačka mesta izlazi veliki procenat stanovništva.

Tekstovi su deo projekta „Šabac Šapčanima – Za kvalitetniji život“, koji se sufinasira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari