Izvoz oružja više od 600 miliona dolara 1Foto: MOD (Arhiva)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je Odbrambena industrija Srbije, zajedno sa kompanijom Jugoimport SDPR, u 2018. izvezla proizvode u vrednosti većoj od 600 miliona dolara, što je za deset odsto više nego lane.

Poručio je, pritom, da će država nastaviti da ulaže u nove tehnologije.

Vulin je danas u Zastavi oružju, navodi se u informaciji Ministarstva odbrane, konstatovao da je domaća odbrambena industrija 2012. izvozila četiri puta manje nego danas. Vulin je napomenuo da je Odbrambena industrija Srbije jedna od strateških grana domaće privrede koja, zahvaljujući ulaganjima države, napreduje i zapošljava 11.700 ljudi koji su „dobro plaćeni“. Naveo je da je oko 9,5 miliona evra datih Zastava oružju utrošeno na najbolji način, da su kupljene nove mašine, obezbeđena nova tehnologija.

– Pokazali smo mogućnosti nove opreme koju ćemo iskoristiti da u narednom periodu povećamo produktivnost rada, obim proizvodnje i da ih iskoristimo za usvajanje novih proizvoda, čime ćemo omogućiti našoj kompaniji da osvoji nova tržišta, pridobije nove kupce i samim tim značajno poboljša poslovni rezultat – rekao je danas generalni direktor Zastave oružja Mladen Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari