Srpski avio prevoznik Jat ervejz i Aerodrom Portorož nameravaju da ponovo uvedu letove na liniji između Beograda i slovenačke morske turističke Meke. Ugovor bi trebalo da bude potpisan do 20. aprila, kada će u Beogradu biti održan stručni susret srpske i slovenačke privrede, a dan kasnije počeće i sajam turizma.

Srpski avio prevoznik Jat ervejz i Aerodrom Portorož nameravaju da ponovo uvedu letove na liniji između Beograda i slovenačke morske turističke Meke. Ugovor bi trebalo da bude potpisan do 20. aprila, kada će u Beogradu biti održan stručni susret srpske i slovenačke privrede, a dan kasnije počeće i sajam turizma. Konačna odluka o tome trebalo bi da bude doneta iduće nedelje, posle čega će uslediti potpisivanje ugovora između Jata i Aerodroma Portorož, prema kojem bi isti avion Jata obavio i čarter let do Rima. „Ideja je dugo pripremana. Bilo bi zaista šteta da je ne ostvarimo“, izjavio je za slovenački dnevnik Delo Zmago Skobir, predstavnik Aerodroma Ljubljana, koji je većinski vlasnik portoroške zračne luke. Krajem osamdesetih godina prošlog veka postojala je vazdušna veza između Beograda i Portoroža, za koju je vladalo veliko interesovanje turista, koji su iz Srbije dolazili u Portorož, Istru i Trst. Linija je zatvorena na početku raspada bivše zajedničke države, a razlog za njeno ponovno otvaranje je, kako se navodi, povećan interes gostiju iz Srbije za Istru i Sloveniju, i putovanje avionom, tim pre što bi cena povratne karte iznosila samo 150 do 170 evra.
Jat je spreman da jednom nedeljno sa avionom ATR 72, koji prima 66 putnika, leti između Beograda i Portoroža pod uslovom da se s portoroškim aerodromom dogovori i za drugi deo čarterske linije do Rima, odakle bi dovodio italijanske turiste u Portorož i isto veče produžavao za Beograd. Portoroški kazini i hoteli bi, u slučaju da avion bude prazan, morali garantovati Jatu nadoknadu od 100.00 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari