Ljubljana

U Sloveniji još desetoro obolelo od korone 1

U Sloveniji još desetoro obolelo od korone

U Sloveniji su u poslednja 24 časa testirane 753 osobe, od čega je prisustvo korona virusa potvrđeno kod njih desetoro, što je pet manje nego juče, objavila je slovenačka vlada, uz nove liste epidemiološki rizičnih, sigurnih i manje sigurnih zemalja.

Uskoro 5G mreža u Sloveniji 2

Uskoro 5G mreža u Sloveniji

Slovenačka agencija za komunikacione mreže i usluge (AKOS) pripremila je uslove za aukciju frekvencija za 5G mrežu.

Janša odbio da se izvini zbog uvredljivog tvita o Srebrenici 3

Janša odbio da se izvini zbog uvredljivog tvita o Srebrenici

Nastavak sednice Parlamenta Slovenije počeo je danas zahtevom poslanika Socijaldemokrata i Levice da se premijer Janez Janša izvini zbog uvredljivog tvita o Srebrenici, a umesto izvinjenja, dobili su objašnjenje zbog kojeg su napustili sednicu.

Zapaljena drvena Melanija Tramp 4

Zapaljena drvena Melanija Tramp

Svega godinu dana pošto je postavljena drvena statua prve dame Amerike Melanije Tramp u njenoj rodnoj Sevnici, u Sloveniji, ona je najpre zapaljena, potom i uklonjena.

U Sloveniji šest novoobolelih od korona virusa 6

U Sloveniji šest novoobolelih od korona virusa

U Sloveniji je u protekla 24 sata testirano 1.147 osoba i registrovano je šest novih slučajeva korona virusa, a nije bilo preminulih pacijenata, saopštila je slovenačka vlada.

Ubojiti naslovi narednog festivala - Pluća 2020 8

Ubojiti naslovi narednog festivala – Pluća 2020

Sa ausvajsom od 24 časa BITEF je prvi odavde probio granice i danasu ljubljanskoj Drami Slovenskog narodnog gledališča najavio da će na predstojećem 54. izdanju ovog festivala, koji će se održati polovinom septembra, učestvovati dve slovenačke predstave znakovitih naslova – „2020“ Ivice Buljana i „Pluća“ Žige Divjaka.

Savez Srba: Slovenački MUP dozvolio Tompsonov koncert u Mariboru 11

Savez Srba: Slovenački MUP dozvolio Tompsonov koncert u Mariboru

Savez Srba Slovenije je sa velikim ogorčenjem, kako je saopšteno danas, prihvatio odluku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Slovenije u kojoj se dopušta organizacija koncerta spornog hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona.

Advokat: Zabrana koncerta Tompsona u Mariboru je politička 14

Advokat: Zabrana koncerta Tompsona u Mariboru je politička

Odluka mariborskih vlasti da zabrani koncert Marka Perkovića Tompsona zbog mogućnosti pozivanja na nacionalnu mržnju, isticanje fašističke ikonografije i činjenja krivičnih dela, je politička i nema veze sa zdravim razumom, navodi se u saopštenju pevačevog advokata Davorina Karačića.

PrvaPoslednja