Ljubljana

Slovenija: Erjavec privremeno povukao kandidaturu za mandatara 1

Slovenija: Erjavec privremeno povukao kandidaturu za mandatara

Bivši slovenački ministar spoljnih poslova Karl Erjavec, koga je slovenački opozicioni blok Koalicija ustavnog luka (KUL) kandidovao za mogućeg mandatara nove vlade saopštio je danas da privremeno povlači tu kandidaturu, sve dok se ponovo ne uspostave uslovi za normalan rad svih poslanika u parlamentu.

U Sloveniji trend opadanja zaraze, još nema ublažavanja mera 3

U Sloveniji trend opadanja zaraze, još nema ublažavanja mera

U Sloveniji je u poslednja 24 časa potvrđeno 1.478 novovozaraženih korona virusom, a 23 osobe su umrle, saopštilo je ministarstvo zdravlja, a zbog epidemiološke situacije vlasti još ne razmišljaju o ublažavanju mera ili njihovo ukidanje.

Slovenija produžila restriktivne mere za još najmanje sedam dana 4

Slovenija produžila restriktivne mere za još najmanje sedam dana

Vlada Slovenije danas je, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, odlučila da većinu važećih restriktivnih mera i ograničenja produži za još najmanje sedam dana, a škole će ostati zatvorene najranije do 18. januara, objavili su danas mediji u Ljubljani posle konferencije za štampu vladinih zvaničnika.

U Sloveniji 1.752 nova slučaja korona virusa, preminule 32 osobe 6

U Sloveniji 1.752 nova slučaja korona virusa, preminule 32 osobe

U Sloveniji su u poslednja 24 sata posle skoro 9.000 PCR i brzih antigenskih testova potvrđena 1.752 nova slučaja korona virusa, a od posledica Kovida-19 umrle su još 32 osobe, objavilo je danas slovenačko Ministarstvo zdravstva uoči masovnog testiranja koje počinje u ponedeljak.

Slovenija: Umrla 51 osoba, 1.292 novozaražene 11

Slovenija: Umrla 51 osoba, 1.292 novozaražene

U Sloveniji su u poslednja 24 sata od 5.868 testiranih potvrđene 1.292 nove infekcije korona virusom, a od posledica KOVID-19 umrla je 51 obolela osoba, objavila je danas slovenačka vlada koja će u četvrtak odlučiti koje će epidemiološke mere ostaviti na snazi, a koje će možda popustiti.

U Sloveniji još 1.767 zaraženih, umrlo 46 osoba 14

U Sloveniji još 1.767 zaraženih, umrlo 46 osoba

U Sloveniji je, prema najnovijim podacima, testirano 7.391 osoba i potvrđeno 1.767 infekcija, dok je umrlo 46 pacijenata, pri čemu je udeo pozitivnih testova skoro 24 odsto, nešto niži nego u utorak, kada je bilo 27 odsto pozitivnih testova, saopštila je Vlada Slovenije.

PrvaPoslednja