Ljubljana

Marjan Šarec 17. decembra u radnoj poseti Srbiji 1

Marjan Šarec 17. decembra u radnoj poseti Srbiji

Premijer Slovenije Marjan Šarec 17. decembra će, na poziv predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, boraviti u radnoj poseti Srbiji, a sa njim će u delegaciji biti više ministara, prenela je agencija Morel.

Milan Kučan: Niko me iz Srbije ništa nije pitao 2

Milan Kučan: Niko me iz Srbije ništa nije pitao

Milan Kučan, bivši predsednik Slovenije, ističe za Danas da ga niko iz Srbije ili srpskog Tužilaštva za ratne zločine nije kontaktirao povodom krivične prijave za ratne zločine koju je protiv njega podneo beogradski advokat Dušan Bratić.

Šarec: Teškoće u koaliciji 3

Šarec: Teškoće u koaliciji

Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je u ponedeljak u parlamentu da se njegova koalicija nalazi pred teškoćama, što bi moglo biti „početak njenog kraja“ ako ne dođe do kompromisnih rešenja.

Lažna doktorka u Sloveniji 9

Lažna doktorka u Sloveniji

Lažna doktorka, navodno po struci medicinska sestra, stažirala je u jednoj slovenačkoj bolnici sve dok njen mentor nije primetio da nešto nije u redu s njenim medicinskim znanjem, prenose u četvrtak slovenački mediji.

Janković: Ljubljana voljna da pomogne Beogradu 11

Janković: Ljubljana voljna da pomogne Beogradu

Ljubljana je voljna da podeli iskustvo i projekte koji su pomogli da 2016. godine glavni grad Slovenije postane Zelena prestonica Evrope, kako bi se i Beograd kandidovao za istu titulu.

Janez Janša kažnjen sa šest hiljada evra 12

Janez Janša kažnjen sa šest hiljada evra

Predsednik Slovenačke demokratske stranke i bivši premijer Janez Janša, kažnjen je sa šest hiljada evra zbog vređanja dve novinarke Radio-televizije Slovenija.

Komšić: BiH nije država "slučaj" 13

Komšić: BiH nije država „slučaj“

Ne može BiH biti slučaj, a zvaničnici susednih zemalja išli su tako daleko da su želeli da proglase i nazovu BiH državu „slučajem“, rekao je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Pahor dolazi u Beograd 14

Pahor dolazi u Beograd

Predsednik Slovenije Borut Pahor boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji 28. i 29. januara na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a svrha posete je učvršćivanje dobrih političkih odnosa i sveobuhvatne saradnje dve zemlje, sa akcentom na ekonomsku i kulturnu saradnju, saopšteno je iz Pahorovog kabineta.

Cerar: Veće angažovanje SAD na Balkanu 15

Cerar: Veće angažovanje SAD na Balkanu

Slovenački ministar spoljnih poslova Miro Cerar ocenio je u razgovoru za Vašington Post, vođenom tokom boravka u SAD proteklih dana, da bi američka administracija trebalo jače da se angažuje u jugoistočnoj Evropi ako ne želi jačanje uticaja Rusije i Kine u tom delu Evrope.

PrvaPoslednja