Javni uvid u Nacrt prostornog plana deonice autoputa Pojate – Preljina 1Foto: JKP Zelenilo Beograd

Ministarstvo građevinarstva oglasilo je javni uvid u Nacrt prostornog plana deonice autoputa Pojate – Preljina.

Javni uvid održaće se od 18. jula do 16. avgusta 2019. u trajanju od 30 dana, svakog radnog dana u u zgradama skupština gradova Kraljeva, Kruševca i Čačka, i opština Varvarin Vrnjačka Banja, Trstenik i Ćićevac kao i na internet stranici ministarstva (www.mgsi.gov.rs) i sajtovima lokalnih samouprava.

Kako navode iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, fizička i pravna lica primedbe na Nacrt prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora autoputa E-761, deonica Pojate – Preljina, mogu dostaviti u pisanoj formi gradskoj ili opštinskoj upravi u toku trajanja javnog uvida, zaključno sa 16. avgustom 2019. godine. Primedbe se mogu dostaviti i direktno Ministarstvu građevinarstva, Sektor za planiranje i urbanizam.

Deo upućenije šumadijske javnosti ovim povodom sve glasnije pita vlast I kompletnu opoziciju u Kragujevcu, koja se, inače i uzgred, poslednjih godina ponajviše bavi prebrojavanjem udarnih rupa na zabataljenim gradskim ulicama i bulevaima, glasi: gde je ovde Kragujevac, odnosno na kom je koridoru šumadijska i prva prestonica Srbije, te da li smatraju da bi trebalo barem da pokušaju da spreče definitivno pretvaranje Kragujevca I njegovog šumadijskog okruženja u saobrćajno slepo crevo Srbije i jugoistočne Evrope.

Ćutanje o temi koja najdirektnije odredjuje budućnost Kragujevca i Šumadije, totalno marginalizovane u državnim infrastrukturnim planovima, zarad politikanstkih kalkulacija ili nezainteresovanosti –sramotno je i nedopustivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari