Knežević: Potrebne investicije za niški aerodrom 1Foto: N1

Vršilac dužnosti direktora aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu Dušna Knežević izjavio je za RTS da se prve investicije mogu očekivati već u sledećem mesecu, kao i nova oprema.

Pre gotovo mesec dana potpisima ministarke Zorane Mihajlović i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića država je zvanično preuzela upravljanje niškim aerodromom. Od tada je bilo mnogo spekulacija u javnosti o tome kako posluje aerodrom, da li će se nešto menjati kad je reč o broju letova, cenama i putnicima.

Sa niškog aerodroma trenutno lete tri kompanije, dve najveće niskobudžetske „Vizer“ i „Rajaner“. Prva ima četiri linije a druga kompanija pet.

Gostujući u Dnenviku RTS-a, Dušan Knežević je rekao da sve linije koje su do sada letele u letnjoj sezoni sa niškog aerodroma ostaće i u narendom periodu i biće i u toku letnje i zimske sezone.

Sve aviokompanije imaju važeće ugovore do 2021. a neke i do 2022. godine, rekao je Knežević.

Govoreći o aerodromskoj taksi, Knežević je rekao da postoje ugovori i nije realno da se desi da se povećaju takse.

„U saradnji sa resornim ministarstvom radimo na planovima i dugoročnim i za kraći period. Potrebne su nam investivcije“, istakao je Knežević.

Prema njegovim rečima, prve investicije mogu se očekivati već u sledećem mesecu, nova oprema i brzo će uslediti rezultati.

Za 15. novembvar je najavljena linija Beč-Niš. Sa niškog aerodroma leteće kompanija „Vizer“ do Beča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari