Kod "Miloša Velikog" gužve do decembra 1Ilustracija Foto: Jovana Tomić

Čitav sat smo prelazili dva kilometra auto-puta „Miloš Veliki“, i to znatno pre isključenja sa te saobraćajnice, gužve su bile kilometarske – rekao je za Danas jedan od vozača koji je u nedelju uveče sa Zlatibora pokušao da se vrati u Beograd trasom novog auto-puta.

Na kraju se, kaže, isključio znatno pre Obrenovca i bočnim putevima dovezao kući.

Gužve na novoizgrađenom auto-putu tokom minulog vikenda, komentarisala je danas i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavljujući da će ih biti do puštanja u saobraćaj dela obilaznice oko Beograda od Surčina do Obrenovca, što se očekuje u decembru.

„Mi smo mogli da sačekamo puštanje te deonice u saobraćaj, ali mislim da je to pogrešno. Važno je da imamo auto-put, da ljudi ne idu Ibarskom magistralom. Vodili smo računa o građanima, nismo želeli da ih ostavimo bez auto-puta ovih par meseci“, objasnila je Mihajlović za TV Prva.

I u preduzeću Putevi Srbije potvrđuju da se lagodnija vožnja u tom delu ne može očekivati ranije.

– Najveće gužve su u delu koji posle isključenja sa auto-puta ide preko Bariča i Umke, to je „usko grlo“ na kome je i ranije bilo mnogo vozila. Mi sarađujemo sa saobraćajnom policijom koja je non-stop prisutna u tom delu puta i ubrzava protok saobraćaja. Tih deset do 12 kilometara, međutim, ne mogu da se rasterete sve dok deonica auto-puta do Surčina ne bude gotova.

U Auto-moto savezu Srbije naglašavaju da je povećan obim saobraćaja na svim prilazima Beogradu, posebno poslednjeg dana vikenda i u popodnevnim satima. Ranije je na prilazu iz zapadne Srbije takav „čep“ stvaran na Ibarskoj magistrali, ali sada su se vozači preorijentisali na put „Miloš Veliki“. Međutim, obilaznica još nije završena, vozila se isključuju na Obrenovačkom putu, ali on ne može da propusti toliki obim saobraćaja.

Inače, za vikend su zabeležena i dugotrajna čekanja na graničnim prelazima. Poseban problem bili su punktovi prema Mađarskoj, na Horgošu i Kelebiji, gde su zbog pada sistema, ali i većeg intenziteta saobraćaja usled smene turista, vozila stajala u koloni i po deset sati.

I tokom današnjeg dana, osim zastoja na pojedinim putevima gde se izvode radovi, granica se prelazila nešto usporenije, pa su putnički automobili čekali do sat vremena na Horgošu i Kelebiji, a čak i do 90 minuta na Gradini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari