Komisija za zaštitu konkurencije: Niš-ekspres da plati kaznu od 40,7 miliona dinara 1Foto: Fonet

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je utvrdila da je saobraćajno preduzeće Niš-ekspres zloupotrebilo dominantan položaj na tržištu izlaska na peron autobuske stanice na teritoriji grada Niša i odredila mu kaznu od oko 40,7 miliona dinara.

Niš-ekspres je kao upravljač Autobuskom stanicom Niš putnicima naplaćivao različite cene stanične usluge, na osnovu kupljene karte, u zavisnosti od dužine relacije putovanja.

Komisija je utvrdila i da je Niš-ekspres primenjivao nejednake uslove poslovanja i prema gradjanima koji su kupovala peronsku kartu, odnosno njima je naplaćivan iznos veći od najvećeg iznosa stanične usluge, uključen u cenu vozne karte, koji obuhvata i izlazak na peron.

Niš-ekspresu je naloženo da na ime mere zaštite konkurencije uplati na račun budžeta Srbije iznos od 40.726.439 dinara što je 1,3 odsto od ukupnog prihoda tog preduzeća u godini koja prethodi godini pokretanja postupka ispitivanja povrede konkurencije.

Komisija je 2017. godine pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije Niš-ekspresa na osnovu inicijative Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari