Kosovski ministar: Američki stručnjaci će raditi na studiji izvodljivosti jezera Gazivode 1Gazivode, Foto: wikipedia/ Bobik / BokicaK

Ministar ekonomije i zaštite životne sredine Bljerim Kući najavio je da će u narednim mesecima biti intenziviran rad sa američkim stručnjacima koji će raditi na studiji izvodljivosti jezera Gazivode, kao delu Sporazuma od 4. septembra u Vašingtonu, piše Koha.

Kako prenosi Kosovo Onlajn, to je postalo poznato nakon njegovog sastanka sa zamenikom pomoćnika ministra za energetiku američkog Stejt departmenta Metjuom Zaisom.

Na ovom sastanku je razgovarano o novoj energetskoj strategiji na Kosovu, modalitetima unapređenja energije i izazovima kroz koje Kosovo prolazi u ovom sektoru. Ovi izazovi povezani su sa sigurnošću nabavke i mogućnošću diverzifikacije proizvodnih izvora, navedeno je u saopštenju za štampu.

Nudeći punu saradnju u pitanjima koja proizilaze iz Sporazuma od 4. septembra u Vašingtonu, Kući je zatražio podršku u sprovođenju Okvira nove energetske strategije na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari