Krkobabić: Mladost i nauka pokreću zadrugarstvo 1

Ministar Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj, u petak je posetio zemljoradničku zadrugu „Profortun“ u mestu Kisač, jednu od onih kojima su krajem prošle godine dodeljena bespovratna sredstva.

„Ovo je pravi primer kako mladost i nauka udruženi daju rezultate. Budućnost srpskog agrara je u modernim tehnologijama, pažljivom odabiru sorti i uspešnom plasmanu na tržišta, a samo udruženi možemo stići do tog cilja“, rekao je Krkobabić.

Direktorka zadruge „Profortun“ Martina Jurik istakla je značaj ove investicije za osam mladih zadrugara i 10 njihovih kooperanata. Ona je rekla da svi s entuzijazmom obrađuju svojih 14 hektara pod jabukom, osam hektara pod trešnjom i pet hektara pod jagodom i da se za kratko vreme javlja još ljudi iz ovog okruga koji su zainteresovani za bavljenje voćarstvom. Zanimljiv podatak je da sa tri hektara obradivog zemljišta pod voćem može da živi četvoročlana porodica, a investiciju u taj posao moguće je isplatiti u roku od pet godina.

Zemljoradničkoj zadruzi „Profortun“ u Južnobačkom upravnom okrugu, u kome već uspešno posluje 149 zadruga, dodeljeno je iz ovog programa 5,7 miliona dinara za kupovinu mehanizacije i opreme za voćarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari