Nerazvijena i opustela brdsko planinska i rubna područja su najvažniji deo mozaika ravnomernog regionalnog razvoja, a to treba da bude imperativ Republike Srbije. Ko to ne vidi, ne vidi daleko. Nema rešenja sa strane, rešenja su upravo ovde – rekao je ministar Krkobabić i istakao da je projekat „500 zadruga u 500 sela“ pre svega namenjen ovim opustelim područjima gde nema puteva, mostova, ambulante, škole, televizijskog i signala mobilne telefonije.

Govoreći o značaju zaustavljanja procesa pražnjenja rubnih brdsko planinskih područja, Krkobabić je podstakao meštane sela na udruživanje jer su poljoprivreda i stočarstvo jedini izvori njihove egzistencije, a samo udružena ta poljoprivredna gazdinstva mogu opstati.

Svoj radni obilazak milanovačkog kraja Krkobabić je nastavio posetom domaćinstvu u blizini Donjeg Milanovca gde je takođe razgovarao o osnivanju zadruga u selima ove opštine, a mladi poljoprivrednik Ilija Badrkić, koji se bavi stočarstvom i poljoprivredom, izrazio je spremnost da sa nekolicinom svojih prijatelja osnuje zadrugu i još jednom na delu pokazao optimizam mladih za opstanak života na selu.